Forside / Nyheder / Marked / Ricoh udfordrer markedet med en kompakt UV-flatbed
Den nye Ricoh Pro TS6250 kan printe på elementer på op til 11 cm i højden.

Ricoh udfordrer markedet med en kompakt UV-flatbed

Ricoh lancerer en flatbedprinter til dem der arbejder med emballage, skilte, indendørs dekorationer og specialdesignede storformatprodukter.

Produktivitet og alsidighed skal kendetegne den nye UV-flatbed printer, Pro TF6250, som er udviklet af Ricoh. Det er et kompakt system, 2,5 x 1,3 meter – en klassisk flatbed med en bom og et bevægeligt printhoved, der bevæger sig over materialet.

Ricoh har bygget videre på den teknik, der findes i Ricoh Pro T7210, men med et nyt farvesæt, udvidet farveområde og højere udskrivningshastigheder på op til 64,6 kvadratmeter i timen. Den daglige vedligeholdelse af maskinen og rensningen af printhovederne sker automatisk med bare et tryk på en knap.

Maskinen er opbygget omkring Ricohs printhoveder og den indbyggede teknologi sikrer, at den kan printe ved lave temperaturer, hvilket forhindrer varmefølsomme materialer i at smelte, krølle eller bøje.

Pro TF6250 kan printe på en række forskellige underlag, såsom træ, metal, glas og konventionelle tegnmaterialer som Forex, Dibond og acrylplader. Derfor har Ricoh udviklet to typer blæk til UV-udskrivning. Brugerne af Pro TF6250 vil kunne vælge den blæktype, der giver et stort farveområde til billeder og grafik, eller den blæktype, der passer til industrielle applikationer.

Flatbed’en har fire individuelle vakuumzoner for at holde materialet på plads og automatiske sensorer, der justerer skrivehovederne til den rigtige højde. Den maksimale tykkelse af de materialer, der kan placeres på bordet, er 110 millimeter.

Ifølge Ricoh vil produktet blive frigivet på markedet i andet kvartal af 2019 og vil formentlig blive vist på FESPA.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.