Forside / Nyheder / Marked / August Faller: Stor vækst og ny digital forretningsmodel
Christian Holmskov, administrerende direktør for August Faller A / S i Hvidovre foran hovedbygningen..
Christian Holmskov, administrerende direktør for August Faller A / S i Hvidovre.

August Faller: Stor vækst og ny digital forretningsmodel

Emballageproducenten August Faller kan se tilbage på et særdeles succesfuldt 2018. Virksomheden, der har sit hovedsæde i Waldkirch ved Freiburg i Tyskland, har således øget sin omsætning til et nyt rekordniveau. Med betydelige investeringer i nye produktionsanlæg, blandt andet på adressen i Hvidovre, har Faller rustet sig til yderligere vækst og en stabil fremtid.

August Faller er blandt de førende producenter af emballager til lægemiddelindustrien på det europæiske marked. En position, der blev konsolideret i det forgangne år, hvor koncernens omsætning steg med mere end syv procent – og nåede et rekordniveau med knap 132 millioner euro.

Væksten kommer fra de centrale og nordeuropæiske markeder

Daniel Keesman, administrerende direktør i Faller-koncernen fortæller, at væksten primært kommer fra Tyskland, Schweiz og Østrig, men at det også går bedre og bedre på de nordeuropæiske markeder. Ud over de tyske produktionsanlæg i Waldkirch, Binzen og Schopfheim har virksomheden slået sig ned i Danmark og Polen med stor succes.

Firmaet tilbyder serviceydelser inden for emballage til farmaceutiske produkter og logistiske serviceydelser til kliniske studier. – Vores internationaliseringsstrategi, som vi har forfulgt i nogle år nu, giver bedre og bedre afkast, siger Daniel Keesman. I 2019 forventer vi, at vores omsætning stiger med yderligere syv procent.

For at kunne nå dertil fortsætter August Faller sin udvikling og investerede således i det forgangne regnskabsår 16,9 millioner euro i udbygningen af processer og teknologier – det svarer til en investeringskvote på 12,8 procent. Størstedelen er gået til indkøb af nye trykkemaskiner.
– Dermed har vi udvidet vores produktionskapacitet og produktportefølje til foldeæskefabrikken i Waldkirch betydeligt, siger Daniel Keesman. Derudover investerer Faller løbende i automatiseringen og digitaliseringen af arbejdsprocesserne for at ruste sig til den internationale konkurrence i fremtiden.

Nyt datterselskab til de helt små serier

En trend inden for emballageindustrien er den stigende efterspørgsel efter stadig mindre oplag og kortere leveringstider – det gælder helt ned til enkeltenheder. For at kunne tilfredsstille kunderne fra lægemiddelindustrien og andre brancher endnu bedre i fremtiden går Faller nye veje: Virksomheden har således dannet et datterselskab med PackEx GmbH i Worms i den tyske delstat Rheinland-Pfalz – et selskab, der er specialiseret inden for produktion af foldeæsker i mindre og helt små oplag. Det særlige er, at kunderne kan bestille de ønskede produkter når som helst online, leveringstiderne er korte og udgifterne små.
– Det er primælrt en digital forretningsmodel og moderne produktionsteknologier, der har gjort dette muligt, siger Nikolaus Reichenbach, administrerende direktør hos PackEx. Kunderne kan benytte sig af tilbuddet fra PackEx enten direkte eller som hidtil via Faller.

Du kan læse om August Fallers investeringer i emballagetrykkeriet i Hvidovre her.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.