Forside / Nyheder / Marked / Nu bliver det snart lettere at få grafiske teknikerelever på Sjælland
Grafiske tekniker-elever deltager i det årlige SKILLS. Billedet er lånt fra Techcollege Aalborgs hjemmeside.

Nu bliver det snart lettere at få grafiske teknikerelever på Sjælland

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

I et par år har det kun været muligt at tage grundforløbet til Grafisk Tekniker i Aalborg, og det har givet lidt udfordringer med hensyn til at få nye elever i den grafiske branche.

Techcollege i Aalborg har ikke ligget på den lade side for at være hele landets skole. De har landsdækkende besøgt grafiske virksomheder, for at få rekruttering af nye elever til at ske fra såvel Jylland, Fyn og Sjælland. Men det har knebet med at tiltrække elever fra Sjælland. Derfor har skolerne nu taget initiativ til, at det fra 1. januar 2020 bliver muligt at tage grundforløbet til Grafisk Tekniker-uddanelsen både i Aalborg og i Roskilde.

Anders Mosumgaard, uddannelespolitisk chef i Grakom

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Techcollege i Aalborg, men både skolen og branchen har hele tiden været klar over, at der er nogle store udfordringer ved, at uddannelsen kun er på én skole i landet. Det altid haft en stor betydning, hvor en uddannelse geografisk er placeret. Så det, at der nu kommer en grundforløbsskole på Sjælland, er jeg sikker på, vil have en positiv effekt på rekrutteringen af eleverne og kontakten til virksomhederne. Det er så branchens opgave at stille praktikpladserne til rådighed, hvilket jeg kun kan opfordre alle de virksomheder, der kan, til at bidrage med, udtaler Anders Mosumgaard fra Grakom i brancheorganisationens nyhedsbrev.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.