Forside / Nyheder / Medier / Kornit opfinder direkte print på polyester
Den første printer fra Kornit Digital, som anvender den nye NeoPoly-teknologi, er Avalanche POLYPRO.

Kornit opfinder direkte print på polyester

Kornit Digital har netop lanceret en helt ny teknologi – Kornit NeoPoly – som er branchens første digitale industrielle proces for print direkte på polyester.

Polyester er den næststørste kategori i det samlede T-shirt-marked. Det er nøglen i sportssegmentet, og vokser inden for de såkaldte athleisure og funktionelle beklædningsgenstande. I dag trykkes der på polyester med overvejende analoge løsninger.

Den nye teknologi løser, ifølge Kornit, en række af de udfordringer den analoge proces har. Det gælder farvemigrationsproblemer, startomkostninger og ikke mindst miljøproblemer. Med et helt nyt farvesæt kan Kornit’s nye proces håndterer polyesterapplikationer uden at gå på kompromis med design, seriestørrelse, substrat eller slidtage.

Det nye farvesæt og en nyudviklet fysisk og kemisk proces, fremstillet specielt til lavtemperaturhærdning gør, at man både kan foretage processen hurtigt og samtidigt bevare polyesterens egenskaber. Processen forhindrer at farven migrerer på polyesteren. Farven er Oeko-Tex og Eco-Passport-certificeret og indeholder ikke PVC eller andre giftige ingredienser.

Det første system udstyret med Kornit NeoPoly Technology er den nye Kornit Avalanche Poly Pro. Avalanche Poly Pro er målrettet til branchen, og gør det nemt og omkostningseffektivt at lave korte og lange serier inden for polyesterbeklædningsgenstande.

Omer Kulka, Kornits VP for Marketing og Product Strategy, udtaler:
– Kornit er på mission for at genopfinde beklædning- og tekstilindustrien med nye teknologier til voksende markedssegmenter. Vi arbejder løbende på at bryde teknologibegrænsninger, så vores kunder kan forny sig og åbne nye markeder og nye forretningsmuligheder, samtidig med at de bliver mere operationelle. Den nye NeoPoly-teknologi er et bevis på denne innovationsmission.

Den nye teknologi bliver bl.a. præsenteret på FESPA.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.