Forside / Nyheder / Marked / En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykfarvepriserne globalt
Billedet fra Xiangshui er lånt fra en kinesisk nyhedsside.

En alvorlig ulykke i Kina vil påvirke UV-trykfarvepriserne globalt

SIPP/AGI kampagnebanner når plads Vikiallo kampagnebanner sep

I slutningen af marts skete der en alvorlig ulykke på kemivirksomheden Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Udover de mange dræbte og sårede ved ulykken, har den også alvorlig indflydelse på den globale råvareforsyningskæde, herunder de materialer der anvendes i UV-trykfarver, skriver Flint Group i en pressemeddelelse.

Ulykken forårsagede næsten 80 dødsfald, sårede hundredvis af mennesker og tvang tusindvis af ud i evakueringer. Den kinesiske regering har gennemtvunget lukninger i industriparken for at muliggøre undersøgelser og sikkerhedsinspektioner.

– Vi sender vores dybeste medfølelse til dem, der er berørt at dette personligt, udtaler Michael Podd, Chief Procurement Officer i Flint Groups CPS Inks-forretning.

Ifølge Arno de Groot, direktør for indkøb af Flint Group Packaging, er tusindvis af fabrikker allerede blevet lukket ned. Regeringsundersøgelser og sikkerhedsinspektioner vil påvirke den samlede kemiske industri i Kina og vil ikke være begrænset til den provins, hvor den katastrofale ulykke skete.

Effekten har nået UV-farveforsyningskæderne, da lukningerne påvirker virksomheder, som leverer materialer til fotoinitiatorer og for røde og gule pigmenter.

Michael Podd bemærker, at råvaremangel ikke påvirker farveforsyningen til Flint Groups kunder, men at disse råvarer vil udbudt til en højere pris på grund af den ubalance mellem udbud og efterspørgsel, som denne begivenhed har forårsaget.

Genåbningsdatoen for de lukkede fabrikker er fortsat ukendt.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.