Forside / Nyheder / Marked / Forventningsfuld stemning til Skills i Næstved
Grafisk Tekniker-elev Mark Snor fortæller publikum om sit fag

Forventningsfuld stemning til Skills i Næstved

Der var mange besøgende i Arena Næstved til det netop afviklede DM for unge håndværkere. De mange elever fra mange forskellige fag dystede om at blive danmarksmester i deres fag. For vores område blev der dystet om DM for Mediegrafikere og Grafisk Tekniker. Endvidere var der demonstration af Skiltetekniker-uddannelsen.

Skilteteknikerfaget, deltog i Skills som som demonstrationsfag

Ved sidstnævnte stand kunne gæsterne prøve at indpakke deres mobiltelefon. Og det var der stor interesse for. Håber det også gave interesse for faget.

De syv deltagere arbejdere koncentreret ved hver sin skærm

Mediegrafikerne havde travlt med en opgave, da jeg besøgte Skills. De sad alle syv dybt koncentreret ved deres skærme, og skulle ikke forstyrres. Deltagerne var:

Det ses tydeligt, at koncentrationen var stor

Aleksander Kyhn Hansen, Next Uddannelse København/Milestone Systems A/S

Jesper Skipper Momme, Roskilde Tekniske Skole/RTS Skolepraktik

Stefan Bay Jensen, Syddansk Erhvervsskole/Wunderly

Vibe Sonne, Hansenberg/Trademark Textiles A/S

Emma Plougborg, Aarhus Tec/Werks Grafiske Hus A/S

Kathrine Nygaard Dahl, Herningsholm/Scandinavian Print Group A/S

Ida Skovsmose Bruun, Tech College/Mediehuset Wiegaarden Aps.

Det blev Vibe Sonne, der tog danmarksmesterskabet hjem. Stort tillykke til Vibe.

De tre Grafisk Tekniker-deltagere:Mark Snor, Emilie Ringgard og Mathias Møller Jørgensen

Der var tre Grafisk Tekniker-elever, der deltog. De havde travlt med både opgaver og gæstekontakt. Alle tre var positive og rigtig gode til også at tale med de besøgende og inddrage dem i de forskellige muligheder. Det var en fornøjelse at opleve.

De tre deltagere var:

Emilie Ringgard, Tech College/K.T. Damgaar-Jensen A/S

Mark Snor, Tech College/Nova-Print A/S

Mathias Møller Jørgensen/Tech College/Nordcolor

Da jeg talte med de tre, havde de overstået den første prøve, som var farveblanding. Og det gik OK.

– Det gik fint. Jeg er godt tilfreds. Ville gøre det på samme måde igen. Og så var det en sjov øvelse – nu hvor det virkelig gjaldt, fortalte Mark Snor.

Emilie var ikke helt så tilfreds: – Jeg ramte ikke helt lige på den rigtige gramvægt, så helt tilfreds kan  jeg ikke være. Men det var sjovt, lød det med et stort smil.

Mathias gør sig umage med papirstablingen

– Jeg ramte både værdier og mængde, kommenterer en tilfreds Mathias, der netop også er færdig med ”papirstabling”. – Det gik OK, og jeg er tilfreds med den måde jeg gik til opgaverne. Det må hellere tage lidt længere tid.

De så alle tre frem til de næste opgaver.

– Jeg ser frem til printopgaven og Pantone-farveblandingen, der føler jeg mig stærk, og også til skæringsopgaven på lørdag, fortæller Emilie.

Mark ser frem til de kommende opgaver, specielt til flere farveblandingsopgaver, og også til det magasin, der skal printes på Canon-maskinen, hvor der midt i opgaven skal ændres på en farve.

– Og så giver det en ekstra dimension, nu hvor der er publikum på. Det er fint, fortæller Mark, der også lægger stor vægt på den opgave, der går ud på at promovere uddannelsen.

De ville nok alle tre være værdige vindere, men kun en kunne gå hjem med danmarksmestertitlen, og det blev Mathias Ringgard. Stort tillykke Mathias.

Og til alle deltagere inden for både Mediegrafikere, Grafisk Tekniker og opvisningsfaget: Skiltetekniker ønsker vi fortsat held og lykke med jeres uddannelse og fortsatte virke i fagene.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.