Forside / Newsletter / WERKs: Nyt offset–udstyr flytter opgaver fra digital til offset
Allan Werk foran et budskab, han vægter højt.

WERKs: Nyt offset–udstyr flytter opgaver fra digital til offset

Hos WERKs Grafiske Hus i Højbjerg ved Aarhus investerede de i 2017 i en fuldautomatisk femfarve Komori.

– Ja, og med den investering begyndte vi at flytte opgaver fra digital-produktion tilbage til offset. Det var virkelig den omvendte vej, men med den hurtige indstilling, der er på Komorien, er der god fornuft i at flytte opgaver den modsatte retning, forklarer Allan Werk.

Komorien, der er så hurtig at indstille har også fået følgeskab af både falsemaskiner og andet efterbehandlingsudstyr.

Her i forået købte WERKs Grafiske Hus virksomheden Trykd’. Virksomheden drives videre i eget regi, men produktionen er integreret i WERKs Grafiske Hus. Det har betydet, at selv om der flyttes opgaver fra digital til offset, så var der behov for at investere i en ny digital produktionsmaskine for at klare opgaverne. Det blev en Ricoh Pro 9110.

Også inden for styringsværktøjerne er der investeret kraftigt på det seneste med både nyt ordrestyringssystem og et kalkulationssystem. De har også udviklet deres eget WERKproof, der er et online korrektursystem. Blandt andet kører alle virksomhedens online ordrer i WERKproof fra en server i Irland.

– Vi har omkring 40 faste kunder plus det løse i det set-up, fortæller Allan Werk.

Du kan læse mere om Allan Werk og han grafiske virksomhed i magasinet Print og Medier, der udkommer primo september.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.