Forside / Nyheder / Marked / En samarbejdende robot (Cobot) stabler bogblokkene

En samarbejdende robot (Cobot) stabler bogblokkene

Kort før åbningen af Baumann Open House har MBO Group meddelt, at de besøgende kan se frem til præsentationen af en helt ny maskine. Med den nye, automatiske MBO CoBo-Stack revolutioneres den arbejdskrævende stabling af falsede bogblokke.
MBO CoBo-Stack er en såkaldt cobot, det vil sige en collaborative (samarbejdende) robot, der ikke behøver noget beskyttende bur. Hvis operatøren berører cobotten, stopper cobotten automatisk uden at skade operatøren.

Cobotten henter stablerne ud af bordet og lægger dem på paller. Dette sparer operatøren for et både tidskrævende og fysisk anstrengende arbejde. Pallerne kan placeres på begge sider af cobotten, hvilket tillader uafbrudt drift. Mens MBO CoBo-Stack fylder en palle, kan operatøren flytte hele pallen på den anden side af leveringen og forberede den næste tomme palle.

Lyd og lysinformation frigører operatøren

En indikatorlampe i forskellige farver og signalerer forskellige driftstilstande af cobotten til operatøren. For nogle driftsstatusser er der et ekstra akustisk signal. Det betyder, at operatøren ikke er nødt til at forblive tæt ved foldemaskinen, hvilket tid til at udføre administrative opgaver, for eksempel kvalitetskontrol eller forberedelse af det næste job.

MBO CoBo-Stack er velegnet til brug efter falsemaskiner, der behandler mellemstore og store serier. På Baumann Open House, vil den blive vist bag MBO K8RS, den hurtigste falsemaskine i verden over i sin formatklasse. Cobotten har sin egen kontrolenhed, så den kan eftermonteres til eksisterende udstyr af typen A500 / A700.

Den nye MBO CoBo-Stack cobot vil blive præsenteret for første gang på Open House of Baumann Group. Denne begivenhed finder sted fra 14. til 16. maj 2019 i Solms (Tyskland). Udover MBO og værtsfirmaet Baumann vil andre velkendte partnere som Bograma, Hohner, Xerox og Komori præsentere deres produkter.

For at være blandt de første, der ser CoBo-Stacken i aktion, skal du tilmelde dig åbent hus med det samme, enten via Baumann-koncernens hjemmeside www.baumann-gruppe.de eller ved at sende en e-mail til openhouse@baumann-gruppen.de.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.