Forside / Artikler / Uniplate: 30 år med repro og plader – og ikke mindst print
René Jantzen fra Uniplate er engageret jæger, og det ses også i kundekredsen, hvor jagtbranchen fylder meget

Uniplate: 30 år med repro og plader – og ikke mindst print

Det er i år 30 år siden, at Odense-virksomheden Uniplate så dagens lys. En af de første ansatte var René Jantzen. Han var medarbejder nummer to i virksomheden, der dengang – som nu – havde et tæt samarbejde med Glud & Marstrand, som altid har været og fortsat er en stor kunde hos Uniplate.

Kort efter sin ansættelse i Uniplate tilbage i 1989 blev der investeret i en Mac-computer, som kun havde været på markedet siden 1984. Det blev René Jantzen, der skulle finde ud af, hvad den nye teknologi kunne bruges til. Det blev ”learning by doing”, som René Jantzen udtrykker det. Men han har heller aldrig været teknologi-forskrækket. Tvært imod er det en hans forcer, at han kan lide at undersøge, hvad nyt udstyr og ny teknologi kan bruges til, ikke mindst i relation til Uniplate, der startede som leverandør af repro og trykplader til den grafiske branche.

Overtog virksomheden i 2007 – i 2008 kom krisen

I 2007 overtog René Jantzen virksomheden, og han har haft travlt med løbende at udvikle og investere. Selv om starten som indehaver blev præget af krisen, der ramte landet i 2008.

– Vi havde heldigvis haft et godt år inden krisen kom, og heldigvis havde vi også lidt kapital på kistebunden og en god bank. Men krisen betød, at vi gennemgik hele virksomheden meget nøje. Vi blev nødt til at rydde op og koncentrere os om det vi tjente penge på. Det har siden været et plus, at jeg lærte virksomheden at kende i alle kringelkroge, fortæller René Jantzen.

Ja intet er skidt uden at det også er godt for noget. Uniplate er en meget sund forretning med pæne tal på bundlinien og nogle Gazeller-figurer kan man også finde i virksomheden.

Printafdelingen fylder mere og mere

I dag er Uniplate meget mere end repro og plader. Det er en grafisk virksomhed, med en stor printafdeling.

Der er løbende blevet investeret i ny teknologi og nyt udstyr. Inden for den seneste tid er der blandt andet blevet installeret en Epson SureColor storformatprinter og senest et Kongsberg X24 skærebord, som er forsynet med både fræs og køl, og kan klare selv de mere krævende opgaver, forklarer René Jantzen. Med det nye Kongsberg skærebord kan Uniplate også håndtere flere opgaver in-house, frem for at skulle sende det ud af huset. Det effektiviserer opgaverne og gør det lettere at tænke i de bedste løsninger for kunderne.

Samtidig er Uniplate også blevet Re-Board–partner på Fyn.

– Ja, nu skal vi i gang med at producere fx butiksinventar. Det kan være møbler af Re-Board plader. Alle går op i miljøet. Det gør vi også, og med Re-Board kan vi levere nogle bæredygtige løsninger, også selv om der er printet på pladerne, og de ofte kasseres efter en kortere periode, forklarer René Jantzen.

Jagtbranchen fylder meget

René Jantzen er en engageret jæger, og har et stort netværk inden for jagtbranchen. Netværket er også årsagen til, at de er valgt som partner med hensyn til produktion af messeudstyr til en større jagt-og fiskerimesse på Brahetrolleborg slot til august. Og her skal der blandt andet produceres messemøbler af Re-Board plader.

Jagtbranchen fylder meget hos Uniplate, men der er også mange kunder fra den grafiske branche. Og med den nye SureColor-printer, der leverer en knivskarp printkvalitet, er Uniplate også blevet leverandør til fotoudstillinger.

– Den største udvikling finder klart sted inden for print-afdelingen, hvor vi kan levere nogle gode løsninger. Vi er ikke et reklamebureau, men vi er teknisk kreative,og undersøger, hvad udstyret kan, og nogle gange bruger vi en lidt kringlet vej for at finde den bedste løsning, fortæller Renë Jantzen.

Hvor er Uniplate om 10 år?

– Vi har en endnu større printafdeling og vi arbejder meget med lakløsninger. Men der vil stadig blive løst mange opgaver inden for repro og plader. Det er en afdeling, hvor vi også hele tiden har investeret, og det vil vi fortsætte med. Der produceres mange prøvetryk i dag, og det regner jeg også med vi gør om 10 år. Men jeg forventer også at vi er godt i gang med tekstil-print, det er et område, vi har på ønskesedlen lige nu. Lige som vi også ser ret meget på 3D-print-løsninger, og hvad det kan bruges til med hensyn til at tilbyde kunderne endnu mere spændende løsninger, fortæller René Jantzen, der i øvrigt også har eget bogforlag, specialiseret hovedsageligt inden for jagtbranchen.

Hvad er det vigtigste årsag til Uniplates succes?

– Det er personalet. Vi har det bedste team, man kan tænke sig. De fleste er  uddannet i virksomheden, så vi en sammentømret flok, der hele tiden får kompetencer tilført fra de elever, vi altid har. Og så har vi også en størrelse, der betyder, at vi er superfleksible. Alle medarbejdere kan afløse hinanden, det betyder, at vi altid kan levere en service i topklasse. Og når en kunde ringer, så ved vi, hvem det er, og kunden føler sig velkommen. Det er kun muligt fordi vi har så fagligt stærkt et team, der også er gode kolleger, slutter René Jantzen.

Stort tillykke med jubilæet ønskes af Print og Medier.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.