Forside / Nyheder / Marked / Statens trykkeriaftale er faldet på plads

Statens trykkeriaftale er faldet på plads

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Staten har, via Moderniseringsstyrelsens trykkeriudbud, netop offentliggjort deres samarbejdspartnere for de næste to år med mulighed for forlængelse. Hvor de i sidste udbudsrunde valgte fem partnere, er feltet denne gang indskrænket til bare tre. Aftalen forventes at have en værdi af omkring 200 mio. kroner.

De tre samarbejdspartnere, der blev valgt, er Rosendahls, Lasertryk.dk og PRINFO konsortiet. Tildelingskriteriet er laveste pris. Aftalen er forpligtende for staten og de statslige institutioner. Andre dele af det offentlige kan imidlertid også benytte de attraktive indkøbsvilkår i aftalen, hvilket mange regioner, kommuner og andre offentlige institutioner vælger at gøre.

Henrik Kruse, slags- og udviklingsleder hos Lasertryk.dk A/S.

Henrik Kruse fra Lasertryk.dk udtaler

– Vi er naturligvis glade for, at vi igen er blandt de udvalgte. Det beviser, at vi er med helt fremme i den skarpeste priskonkurrence. Når det er sagt, vil jeg også gerne rose Moderniseringsstyrelsen, der har forvaltet udbuddet. Tidligere havde man opbygget et ret kompliceret system, hvor man udover priserne havde et pointsystem, hvor man kunne få point for en række forskellige spørgsmål samt skulle dokumentere kvaliteten via en masse prøver. Alt dette er barberet ned til, om man kan levere til gængs branchestandard, hvad angår blandt andet kvalitet og miljø samt dokumentere det, hvis det bliver efterspurgt. Det betyder, at vi ikke har brugt nær så mange ressourcer på at udfærdige vores tilbud, som vi har gjort tidligere. Det er blevet mere tilgængeligt.

Henrik Kruse understreger dog, at man skal have en vis kapacitet for at kunne byde ind på opgaven. Enten skal man være en relativt stor virksomhed eller også skal man være dygtige at samle flere små og mellemstore virksomheder i et konsortie, som fx PRINFO gruppen.

Stig Hoffland, administrerende direktør i PrinfoDenmark A/S.

Stig Hoffland fra PRINFO gruppen siger:

– Vi er rigtig glade for, at vi med denne aftale beviser, at vi med vores forskellige spidskompetencer også formår at være effektive og meget konkurrencedygtige. PRINFO partnere er til stede over hele Danmark og har gennem årene udviklet et tæt samarbejde med alle dele af den offentlige sektor. Et samarbejde, der nu kan fortsætte i de kommende år.

Administrerende direktør Palle Rosendahl fra Rosendahls A/S.

Palle Rosendahl, Rosendahls A/S, fortæller:

– Det er en vigtig ordning for os at være en del af. I kraft af vores engagement med Schultz Grafisk har koncernen siden 1661 været leverandør til det offentlige, og det er vi stolte af. Det er ikke fordi det offentliges trykopgaver er i vækst, hvilket også afspejles i reduktionen af samarbejdspartnere, men når man er med ved bordet, bliver man lyttet til. Det betyder, at vi kan være med til at påvirke udviklingen af nye muligheder. Det ser vi ret store perspektiver i.

Palle Rosendahl så gerne, at udbuddet omfattede flere kompetencer en ren pris. Men når det endelig skal være, er det med en vis stolthed, at han kan afsløre at Rosendahls var den billigste af alle udbydere.

For staten betyder aftalen fx, at de har faste priser på en række standardopgaver og at de ikke behøver, at lægge større opgaver ud i offentligt udbud, men kan nøjes med et såkaldt mini-udbud blandt de prækvalificerede trykkerier.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.

2 kommentarer

 1. Hvordan kan man give et Tysk firma en statsaftale
  i forvejen ligger de og underbyder det danske marked, hvor mange trykkerier er lukket
  indenfor de sidste 5 år

  • Esben Mols Kabell

   Hej Karsten.
   LaserTryk er altså et dansk selskab. Men ja vi har ejere fra Holland, Tyskland, England og Danmark.
   Meget lig mange andre store danske virksomheder.
   LaserTryk beskæftiger 350 mennesker i Danmark og er dermed den største grafiske virksomhed herhjemme målt på antal ansatte. LaserTryk er i særklasse den grafiske virksomhed der betaler mest i selskabsskat i Danmark.
   Det er heldigvis sådan at det offentlige i EU skal købe, hvor de får det bedste tilbud og ikke bare kan handle hos dem de lige synes bedst om. Det betyder så også at LaserTryk i dag også sidder med en af de væsentligste svenske offentlige indkøbsaftaler på tryksager, hvilket bidrager til at vores produktion i Danmark i dag eksporterer tryksager for omkring 60 mio. kr./år.