Forside / Nyheder / Marked / Kan inkjet matche offsetkvalitet?

Kan inkjet matche offsetkvalitet?

Screen fortæller i en pressemeddelelse, at deres inkjet flagskib, den rullebaserede Truepress Jet520HD, er blevet testet side om side med en kommerciel offsettrykpresse.  Testen er udført af det uafhængige testlaboratorie, Image Test Labs (ITL), for at afgøre, om inkjet kan matche kvaliteten i offsettryk. ITL, er en division af Technology Watch, LLC.

ITL udarbejdede den sammenlignende undersøgelse i begyndelsen af 2018 i forbindelse med et konsulentarbejde for et amerikansk trykkeri. De ville undersøge forskellige inkjet-teknologier og platforme. Testprojektet blev udtænkt, da ITL havde gennemgået et udvalg af web inkjet-udbydere. ITL bemærkede, at prøverne fra Truepress Jet520HD var de eneste der var trykt på standard bestrøget offsetpapir. Der var hverken brugt primer eller beskyttelseslag. Alligevel præsenterede både en vedhæftningsevne og et udseende, der var helt på linje med offset.

ITL kontaktede SCREEN Americas, og anmodede om produktionstid på en Screen Truepress 520HD plus materialer til yderligere evaluering for at gennemføre en uafhængig test. Et specielt designet testbillede udviklet af et tredjeparts offsettrykkeri blev grundlag for testen. Screen anvendte deres Truepress SC-ink, der er designet til print på konventionelle offsetkvaliteter.

Testresultaterne bliver offentliggjort i den kommende forårsudgave af Technology Watch-nyhedsbrevet. ITL krævede at testen kunne printes direkte på standard bestrøget offsetpapir (uden forbehandling) for at have det mest direkte sammenligningsgrundlag med offset.

Print på standard papirkvaliteter er helt sikkert en af de parametre, der er afgørende for succesen inden for production inkjet. Det lader da også til, at stadigt flere leverandører kan mere og mere på dette område – med eller uden brug fx primer.

Du kan høre mere om mulighederne inden for production inkjet på Grakoms Inkjet Update konference allerede i næste uge. Læs mere her.

Screen skriver til sidst i deres pressemeddelelse, at man kan sikre sig en kopi af testen ved at
kontakte Mark Schlimme, Vice President Marketing på SCREEN Americas: mark.schlimme@screenamericas.com.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.