Forside / Nyheder / Kommunikation / Nye PDF standard til skiltebranchen

Nye PDF standard til skiltebranchen

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Gent-workgroup (GWG) har starte en offentlig beta-test af de nye preflight-specifikationer for Sign & Display-markedet. De tekniske specifikationer er nu sammen med preflight-profiler fra Callas og Enfocus tilgængelige for alle. Softwareleverandører kan bruge denne specifikation til at forberede sig til standardiseret kvalitetskontrol. Skiltevirksomhederne kan udnytte preflight-profilerne til at forbedre deres interne kvalitetskontrol.

– Sign og Display-segmentet dækker alt fra bannere, over bilindpakninger til billboards, siger David van Driessche, administrerende direktør for GWG og Chief Technology Officer hos Four Pees. Han tilføjer:
– Hver af disse produkter har deres egne tekniske krav og at indfange dem alle i en specifikation var ingen nem opgave. Efter nogle undersøgelser blev det klart, at vi skulle introducere to nøglevariabler: Visningsafstand og skaleringsfaktor, for at kunne udlede en specifikation.

Visningsafstand og skaleringsfaktor

Visningsafstand er den gennemsnitlige afstand mellem det endelige trykte arbejde og en typisk seer. Dette kan være så lidt som 1 meter for bannere, eller så meget som 75 meter til motorvejskort. Dette koncept bruges fordi, jo større synsafstand, des lavere billedopløsning kan anvendes.
Skaleringsfaktor er et andet udbredt koncept på skiltemarkedet. Da mange skilte skal vær enddog meget store, opretter mange designere deres PDF-fil i halv, 1/10 eller endog 1/48 af den endelige printstørrelse. Reglerne i Gent-arbejdsgruppespecifikationen skal selvfølgelig også tage højde for dette.

En specifikation for alle

– Vi kunne have skabt forskellige specifikationer for hver produkttype inden for skilte og displays, men det ville have været meget komplekst at skabe og ikke mindst vedligeholde, fortsætter van Driessche.
– I stedet har vi indarbejde begreberne synsafstand og skaleringsfaktor og ender med en sæt regler for hele markedssegmentet. Selvfølgelig kan programmer, der opretter eller preflighter PDF-filer selv vælge, hvordan de beslutter at integrere reglerne. De kan stadigvæk tilbyde forskellige skabeloner eller preflight-profiler til forskellige produkttyper.

Stort farverum

Den anden faktor, der adskiller denne nye specifikation fra tidligere Gent Workgroup specifikationer, er at den åbner op for hvilke farvespor der kan bruges i en PDF-fil. Dette er vigtigt på grund af antallet af output-muligheder. For første gang tillader en GWG-specifikation brugen af farverum som kalibreret RGB eller L * a * b * for alle elementer i et PDF-dokument.

Tilgængelighed

Specifikationen og tilhørende preflight-profiler er tilgængelige fra Ghent Workgroups hjemmeside. De kan downloades fra det nye Sign & Display-område på GWG-webstedet.
Dette område indeholder også kontaktoplysninger, hvis du vil give feedback om specifikationen eller preflight-profilerne og et link til et webinar om denne nye specifikation. Yderligere dokumentation vil blive tilføjet senere. Som alt andet skabt af arbejdsgruppen, er alt tilgængeligt helt gratis.

Læs mere her: https://www.gwg.org/sign_display/

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.