Forside / Newsletter / Danjel Jungersen: Det er nødvendigt at investere i effektivitet
Danjel Jungersen fortæller, at kravet til deres nye printer var at kvaliteten skulle matche offset.

Danjel Jungersen: Det er nødvendigt at investere i effektivitet

Jungersen Grafisk har til huse i Albertslund. Her råder de over 1.200 kvm egne bygninger og på den anden side af vejen har de lejet en produktionshal på 600 kvm. Det er her offsetafdelingen holder til.

Men det hele startede med et bureau, der leverede journalistiske artikler og pressefotos. Det var Danjel Jungersens far, pressefotografen Jens-Aage Jungersen, der sammen med en journalist startede virksomheden. De havde en god forretning og på et tidspunkt begyndte kunderne også at efterspørge tryksager, så de investerede i en duplikator. Det gik godt lige indtil den store ”Berlingske-strejke” tilbage i 1977. Da der ikke udkom aviser, faldt efterspørgslen på artikler og pressefotos, så de besluttede at satse mere på tryksagerne, og der blev indkøbt offset-udstyr.

Og siden er det fortsat som en grafisk virksomhed.

Investerer for at være konkurrencedygtig

Der er løbende investeret i udstyr og Danjel, som jo næsten er født ind i virksomheden er den, der har været drivkraften i de seneste investeringer. En Versafire digital printer og et Prinect workflow. De nye investeringer komplementerer en femfarve offset, tre storformatprintere, en digital Ricoh-printer samt fuldt bogbind.

– Hvis vi skal være konkurrencedygtige, er det nødvendigt at effektivisere produktionen. Lønningerne er en udfordring, så jo mere automatisk vi kan gøre produktionen jo bedre, fortæller Danjel Jungersen.

Selv om de effektiviserer, har de ikke sagt farvel til personale på den baggrund. Men der er nogle, der er flyttet til andre opgaver. 

Nyt workflow – ny digital produktionsprinter

Danjel Jungersen har stået i spidsen for de seneste investeringer

Tidligere har de haft et ordrestyringssystem, men ikke en workslowløsning. Så der blev foretaget en del research inden beslutningen om hvilken løsning, der skulle vælges blev truffet, men hverken Jens-Aage eller Danjel Jungersen lægger skjul på, at de er meget glade for Heidelberg.

– Vi har brug for udstyr, der er produktionssikkert, og vores Heidelberg-maskiner kører så stabilt, at vi ikke engang har en serviceaftale. Det er gode maskiner, der bare ikke går i stykker, kommenterer Jens-Aage Jungersen.

Så da deres research viste, at Prinect opfyldte deres krav og ønsker til en løsning, der kunne automatisere og effektivisere produktionen og administrationen samt rummede en webshop-mulighed, var det ikke så svært at træffe beslutningen om, at det skulle være en Heidelberg Prinect-løsning. Det sikrer også at udstyr og workflow er optimeret til hinanden.

Det samme var gældende med den seneste investering, som er en udvidelse af den digitale printafdeling. Her har de printet på en Ricoh-maskine, som de har været meget glade for. Og da Heidelbergs Versafire er bygget på en Ricoh, og de har tillid til Heidelberg, gik alt op i  en højere enhed.

– Vi ville være sikre på at have en printkvalitet, der matcher offset, så vi ikke skal spørge kunderne, hvad de foretrækker. Og vi ville også være sikre på at ”oppetiden” var høj, fortæller Danjel Jungersen. Versafiren blev også bestilt med færdiggørelsesudstyr, således at opgaverne kan køres færdige i én proces. 

Flere ordrer skal komme direkte fra webshop til produktion

Jens-Aage Jungersen i færd med at modtage en telefonisk ordre. Dem skal der fortsat være plads til, men med den nye webshop fra Prinect skal en meget stor del af ordrerne gerne komme direkte til produktion.

Prinect-systemet blev installeret for et lille år siden, og det sværeste var at få overblik over alle de muligheder, systemer rummer.

– Der er så mange muligheder, at vi ikke kunne sætte det hele i værk på én gang. Vi startede med at forsøge at skabe et overblik over alle mulighederne, og dernæst gik vi i gang med at prioritere, hvad der skulle sættes gang i først og hvad der måtte vente. Der har været mange timers konfigurationsarbejde, og selv om de store gevinster først kan ses på længere sigt, så tegner det rigtig godt. Ikke mindst med hensyn til ordrer direkte fra webshoppen, forklarer Danjel Jungersen.

I offsetafdelingen har de flere faste ordrer. Blandt andet producerer de samtlige af Ekstra Bladets gule ”spisesedler”. De modtager filerne hver aften kl. 20.00 og skal levere kl. 21.30

De styrer mod at omkring ¾ af deres ordrer på sigt skal komme kunne automatiseres og gå direkte til tryk. Det vil betyde en meget stor effektivisering.

– Det vil spare rigtig mange manuelle arbejdstimer og minimere fejl. Der er altid større mulighed for at der opstår fejl, når noget skal håndteres manuelt, kommentere Danjel Jungersen.

Forventer vækst både i digital og offsetafdeling

Selv om der netop er investeret i den digitale produktion, forventer de fortsat, at der vil være vækst i offsetproduktionen, men der lægges heller ikke skjul på, at den største vækst vil opleves i den digitale afdeling – både inden for digital produktionsprint og inden for storformat.

 

På dette link fra Inkish.tv fortæller Danjel Jungersen mere om Prinect-investeringen

 

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.