Forside / Nyheder / Automatiseret falsemaskine til B1-formatet

Automatiseret falsemaskine til B1-formatet

Med deres nye automatiserede lommefalsemaskine – T800.1 – sigter MBO på at tilpasse sig de nye krav på markedet med små serier og stor variation i opgavesammensætningen. Maskinen har en høj automatiseringsgrad, præcis fejldetektering, ergonomisk brugerflade og ikke mindst et reduceret pladsbehov, siger MBO i en pressemeddelelse.

Korte afstande og pladsbesparelser

Jo enklere procedurer og arbejdsprocesser er, jo mere effektiv er produktionen. Det gælder fx RFE-ark returindretningen, som er tilgængelig som en mulighed for den tredje falseenhed. De falsede ark kan returneres under den tredje falseenhed via bælter. Det betyder, at udlægningen kan placeres i nærheden af føderen. Det gør det mere praktisk for operatøren, da afstanden mellem ilægningen og udlægningen er afkortet med ca. 80 %. Derudover kan maskinen betjenes af kun en person i stedet for to. Ark returanordningen sænker derfor personaleomkostningerne og sparer en betydelig mængde plads.

Afbrydelsesfri afstødning af dobbeltark

Efter den første falseenhed kan der vælges et transportbord med afstødning beskadigede eller dobbelte ark. De detekteres med ultralyd og udstødes under igangværende produktion uden stop. På den måde kan produktionsfejl kan minimeres, og T800.1’s netto-output kan øges betragteligt.

Ergonomisk værktøj

Den aftagelige kassette til slitter-enheden er som standard inkluderet på den første fals og kan også integreres i den anden. Kassetten kan bruges til at justere alle værktøjer og strippere hurtigt og præcist uden for maskinen og i en selvvalgt højde. Det betyder, at operatøren ikke behøver at bøje sig over maskinen og kan arbejde i ergonomisk komfortabel stilling. Den bidrager også til en reduktion af opsætningen på op til 60 %, fx ved multi-up-produktion.

Reduceret opsætningstid via automatisering

Individualiserede automatiseringsmuligheder sikrer smidig produktion af printkørsler med ofte skiftende falsetyper. På MBO T800.1 kan en lang række funktioner automatiseres. Jo højere automatiseringsniveauet for en maskine er, jo kortere opsætningstiderne.

B30E – Den manuelle pendant til T800.1

Ud over T800.1 omfatter MBO-sortimentet B30E, der en mere manuel version til B1 / 70 x 100 cm formatet. Den er særdeles velegnet til operationer med få omskiftninger, med andre ord for job i store serier og ensartede falsetyper.

MBO forhandles i Danmark af Müller Martini.

MBO’s lommefalsemaskine T800.1

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.