Forside / Nyheder / Marked / Heidelberg vil gøre softwareplatform til en branchestandard

Heidelberg vil gøre softwareplatform til en branchestandard

Heidelberg har, som et led i deres digitale udviklingsstrategi, erhvervet iværksættervirksomheden Crispy Mountain GmbH i Tyskland. Crispy Mountains har udviklet den cloud-baserede software Keyline, som er en styringsplatform (MIS) til printvirksomheder og trykkerier. Målet er at udvikle Heidelbergs HEI.OS platform hen mod en ny industristandard til trykkeribranchen.

Blandt andet vil trykkerier kunne få et stort antal applikationer fra fx App Store. Ved at forbinde de eksisterende Heidelberg software løsninger omkring Prinect, Heidelberg ID og Heidelberg Assistant, forventes HEI.OS-platformen at kunne vokse hurtigt.

HEI.OS skal være åben for alle producenter i trykkeribranchen. Dette har til formål at give trykkerierne lettere adgang til omfattende ydelser med den lavest mulige administrative byrde. Tredjepartsleverandører vil kunne skabe skræddersyede tilbud til trykkerier via platformen.

– Købet af Crispy Mountain et yderligere skridt i den hurtige ekspansion af cloud-baserede digitale applikationer, der faktureres på brugsbasis, udtaler professor Ulrich Hermann, medlem af bestyrelsen for livscyklusløsninger og Chief Digital Officer i Heidelberg.

Styr på alle stadier i værdikæden

Keyline er allerede lanceret på markedet som et moderne ledelsesinformationssystem (MIS) til trykkeribranchen, der udelukkende er beregnet til drift i skyen. Ved hjælp af webbaserede og mobile teknologier viser applikationen alle stadier af værdikæden i digitale og offset virksomheder. På den måde skulle det være muligt for trykkerierne at beregne og producere væsentligt hurtigere og mere pålideligt, samtidig med at omkostningerne reduceres og fejl minimeres.

Heidelberg konverterer allerede gradvist salget af individuelle softwarelicenser til et brugsorienteret abonnementstilbud. Jürgen Grimm, chef for Global Software Business i Heidelberg siger:
– Det er første gang, at Heidelberg har tilbudt sine kunder alle Prinect-moduler på abonnement som Software-as-a-Service siden markedsintroduktionen for et år siden og med stor succes. Crispy Mountain styrker vores team med nøglekompetence inden for cloud-teknologi og udviklingsprocesser, hvilket gør det muligt for os ikke kun at levere en innovativ cloud-baseret MIS-applikation, men også for at sikre vores ambitiøse forretningsplan på vejen til den digitale industriplatform.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.