Forside / Nyheder / Marked / Kurz køber Steinemann
Billedet er lånt hos Kurz.

Kurz køber Steinemann

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Folievirksomheden Leonhard Kurz overtager Steinemann Technology’s print finish division med det formål at drive den videre som et selvstændigt datterselskab. Kurz planlægger at bruge Steinemann-brandet sammen med sin egen Digital Metal-produktfamilie.

Kurz vil fortsat støtte hele sortimentet af Steinemann-forædlingsmaskiner, herunder den populære Colibri flood-coater til UV-lak samt dmax digital inkjet lakenhed til spot- og relieflak, som kan udvides med et dfoil modul til digital metalfoliering.

Ljubisa Drinic, chef for Business Area Application på Kurz, forklarer:
– Kurz er en pioner inden for digital printbehandling. Vi udviklede de første maskiner og introducerede dem på markedet længe før der var løsninger fra andre producenter. Integrationen af Steinemann er det næste skridt i vores arbejde. Steinemann-maskiner leverer ekstraordinær produktkvalitet og digitale printresultater af en højeste klasse, som vi anser for at være førende på markedet. Det nye Kurz-datterselskab vil kombinere denne schweiziske ingeniørkompetence med vores omfattende know-how inden for foliering.

Udvider porteføljen til offline B1 og B2 forædling

Kurz tilbyder allerede to løsninger til digitale metalffekter: DM-Jetliner-serien til in-line forædling og DM-Luxliner til offline metallisering før eller efter tryk. Med denne overtagelse vil Kurz gøre det muligt at udvide deres portefølje til at omfatte offline-systemer til færdiggørelse af B1- og B2-formatark. Dmax-maskine med Dfoil-modul gør det også muligt at lakere og metallisere i en arbejdsgang.

Stéphane Royère, chef for Business Area Industrial hos Kurz, siger:
– Digital udskrivning er et effektivt svar på faldende print ordrer. Vi trækker i samme retning som alle producenter af efterbehandlingssystemer for at øge værdien af det trykte materiale.
Ved at udvide vores produkttilbud, konkurrerer vi ikke med andre producenter. Vi har simpelthen udvidet rækken af tilgængelige forædlingsløsninger og arbejder i fællesskab for at gøre merværdien af print produkter synlige og håndgribelige.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.