Forside / Nyheder / Marked / Så lukker Jydsk Avistryk i Kolding

Så lukker Jydsk Avistryk i Kolding

Avisoplagene er måske nok ved at stagnere, men oplagene er ikke, hvad de har været. Det har nu haft den konsekvens, at et af vores ”gamle” trykkerier må lukke ned. Det er Jydske Avistryk i Kolding, hvor den i rigtig mange år, er blevet produceret aviser, der i denne uge kørte den sidste avis – Jydske Vestkysten – gennem maskinerne.

Udover et avisoplag, der siden trykkeriets start i 1987 er faldet voldsomt, så skyldes lukningen også at trykkeriet stod over for  at skulle investere kraftigt i nyt udstyr, hvis der fortsat skulle produceres omkostningseffektivt i huset.

En meget stor del af medarbejderne har fået nyt job, men der er fortsat et par stykker, der er ledige på markedet.

Med lukningen af avistrykkeriet har Kolding ikke længere status som en by, hvor der produceres aviser, og der er en del brugt udstyr, som bliver sat til salg.

Peter Orry, der er chefredaktør på Jydske Vestkysten, at papiravisen ikke er på vej i graven lige nu, selv om oplagene er faldet, og han bemærker, at koncernens dag- og ugeblade skaber en milliardomsætning, og også inden for det seneste år har satset på et nyt magasin – JV Weekend – og dagligt har lagt otte ekstra sider i avisen Danmark.

Jydske Vestkysten udkommer fortsat men produceres fremover i Erritsø.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.