Forside / Ikke kategoriseret / Robotterne ind i den grafiske efterbehandling

Robotterne ind i den grafiske efterbehandling

Mindre end et år før Drupa, verdens største messe for den grafiske industri, holder producenten af efterbehandlingsudstyr – MBO – åbent hus. Det sker den 5.-6. september hos MBO i Oppenweiler i Tyskland, hvor kunder og andre interesserede kan se på MBO’s bud på morgendagens muligheder inden for efterbehandling. Der vil være fokus på aktuelle emner som automatisering, digitalisering, workflow, Industri 4.0 og ikke mindst robotik.

Automatisk stabling med MBO CoBo-Stack

I alt tre CoBo-Stacks vises på Open House. MBO CoBo-Stack er en samarbejdsrobot, der arbejder direkte ved siden af og med sine menneskelige kolleger uden yderligere beskyttelsesforanstaltninger såsom fx barrierehegn.

Med den automatiserede CoBo-Stack robot står vi overfor en markant ændring af arbejdsforholdene omkring stabling af falsede bogblokke. De stablede bogblokke transporteres fra udlægget til CoBo-Stacks arbejdsbord. Robotten tager stablerne fra bordet og lægger dem på paller. Ud over at reducere den krævede fysiske indsats kraftigt giver det også operatøren tid til at udføre andre opgaver, for eksempel kvalitetskontrol eller forberede den næste opgave.

Automatisering og dynamiske perforeringer

Alle fem falsemaskiner, som MBO vil vise på Open House, er udstyret med den nye M1-kontrol og er automatiserede. Automatisering betyder hurtigere opsætning af alle maskiner.

På det åbne hus kan besøgende se, hvordan et digitalt trykt papirbaner bliver et færdigt produkt med dynamiske perforeringer og limet ryg. Produktet er bundtet ved levering og derefter deponeret på paller af CoBo-Stack. Både spolen og den dynamiske perforator er nye tiltag fra MBO.

Rotationsstansning

Den kompakte BSR 550 basic bliver vist som en offline løsning. Den er designet specielt til brugere, der ønsker at producere små og mellemstore oplag økonomisk og effektivt. Den er velegnet til udstansning, kysskæring, bukning, perforering og prægning af en lang række produkter, såsom emballering, etiketter, forsendelser, præsentationsmapper, for blot at nævne nogle – både i offset- og digitaltryk.

Du kan læse mere om arrangementet ved at klikke her.

Tilmelding til MBO Open House

Registrer dig til MBO Open House senest den 16. august ved at sende en e-mail til: openhouse@mbo-folder.com.
MBO forhandles i Danmark af Müller Martini Nordic A/S.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.