Forside / Newsletter / Robotter fjerner dårlige jobs men skaber nye gode jobs

Robotter fjerner dårlige jobs men skaber nye gode jobs

P&M sommerferiebanner

Den klassiske holdning er, at robotter tager nogle medarbejdernes jobs, og det er sådan set rigtigt, men samtidig skaber robotterne også nye jobs, fordi virksomheder, som automatiserer og robottiserer, vokser og skaber arbejdspladser. I grafisk industri betyder det typisk, at de tunge løft og ensformigt og måske tilmed usundt og beskidt arbejde overlades til robotterne, mens medarbejderne kan koncentrere sig om de arbejdsopgaver, som kræver anvendelsen af deres viden og erfaring. Principielt fjerner robotterne de dårlige, uønskede muskel-arbejdspladser, som ingen alligevel vil have og skaber meget mere behagelige videns-arbejdspladser. Det virker umiddelbart svært ikke at bifalde, at tunge, ensformige, beskidte og usunde jobs elimineres.

Henrik Christiansen fra Graphic Robotics

Ovenstående er et uddrag af en artikel, vi bringer i Print og Medier-magasinet, der udkommer primo september med tema om den forestående Sign, Print & Pack-messe i Odense Congress Center den 18. – 19. september. Artiklen er skrevet af Henrik Christiansen som har arbejdet i den grafiske branche siden 80’erne. Henrik Christiansen så på robotter og robotmuligheder tilbage i 2008 og i 2011 etablerede han Graphic Robotics med fokus på en 2-arms robot. Virksomheden indgik tæt samarbejde med Yaskawa. 2-arms-robotten Levanto fra Graphic Robotics blev præsenteret for første gang på Drupa i 2012. Du kan møde Henrik Christiansen på Sign, Print & Pack, hvor han sammen med SDU og Omron præsenterer, demonstrerer og forklarer, hvad robotterne kan gøre for den grafiske industri og skiltebranchen.

 

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.