Forside / Nyheder / Heidelberg: Forbedret ergonomi har stor betydning
Verdens første Speedmaster XL 75 med coatingenhed og nyt design blev for nylig installeret på Theiler Druck AG. Michel Schwander (til højre), General Manager, og Philipp Theiler, ejer og udgiver bekræfter, at maskinen er meget mere komfortabel at betjene.

Heidelberg: Forbedret ergonomi har stor betydning

– Vi har set, hvordan forbedret bruger-ergonomi har haft stigende betydning, fortæller Frank Süsser, produktchef for 50 x 70-formatet hos Heidelberg. Selvom automatisering varetager mange rutinemæssige opgaver i dag, har operatøren altid noget at gøre på maskinen. Det gælder isætning af trykplader, påfyldning af farve, skift af afvaskere og gummiduge eller almindelig vedligeholdelse. Den forøgede plads mellem trykværkerne på Speedmaster XL 75 og CX 75 giver markant forbedrede arbejdsforhold, siger Frank Süsser.

Udviklingen af modelserie i 50 x 70-formatet pågår. For eksempel blev grundlaget for Push to Stop-filosofien lagt i forbindelse med Drupa 2016 med IntelliStart 2-brugersoftwaren. Speedmaster CX 75 blev præsenteret et år senere. Det var for at tilfredsstille behovene hos mindre trykkerier takket være det meget mindre fodaftryk kombineret med stor opgavefleksibilitet.

For de mange små og mellemstore trykkerier er 50 x 70 formatet den perfekte løsning til deres produktsortiment. Især emballageprintere inden for farmaceutisk og kosmetisk segment bruger formatet 50 x 70 til mindre sammenklappelige kartonstørrelser og et højt forædlingsniveau i små serier.

Heidelberg har solgt over 19.000 Speedmaster CD 74-, XL 75- og CX 75-trykværker, hvilket understreger efterspørgslen efter trykkapacitet i dette format. I sig selv årsag nok til, at Heidelberg nu at opgradere platformen med et moderne, ergonomisk design. Leveringen af de re-designede Speedmaster CX 75 og Speedmaster XL 75 begynder i september 2019.

Maskinerne vises første gang på Pack Print i Thailand i september 2019 og ved en kundeevent i oktober 2019 i Heidelbergs Print Media Center Commercial i Wiesloch-Walldorf. – Dette er den første forsmag på Drupa 2020, udtaler Frank Süsser.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.