Forside / Nyheder / Jeg ved præcis hvad der foregår i min forretning – ud i mindste detalje!
Toony Garlin har, efter 40 i virksomheden, indgående kendskab til alt hvad der foregår i Hellbrandt Trtykcenter.

Jeg ved præcis hvad der foregår i min forretning – ud i mindste detalje!

vikiallo kampagnebanner juni 2021

40 år i samme virksomhed, hvor han er gået den klassiske vej fra arbejdsdreng, over lærling til svend, faktor, produktionschef, teknisk direktør og i dag virksomhedsejer giver en ubetalelig indsigt i, hvordan en virksomhed som Hellbrandt Trykcenter A/S fungerer, og hvad der driver den frem. Derfor tøver Tonny Garlin heller ikke, når jeg spørger til, hvad han selv anser for at være sin stærkeste egenskab som virksomhedsleder: At han ved hvad der foregår – ud i mindste detalje!

Skelsættende konflikt

Under sin lærlingetid som håndsætter oplevede Tonny Garlin en arbejdskonflikt, som formentlig har haft skelsættende betydning. Alle svendene blev lock-outet, men som lærling skulle han møde op og passe sit arbejde. Det betød, at han sammen med mester skulle holde produktionen i gang, og derved fik han både et stort ansvar, lærte en masse om de andre fag i virksomheden og ikke mindst fik et nært forhold til sin mester, Niels Hellbrandt. Tonny gik til makronerne og det var værdsat. Han fortæller:

– Mester og jeg måtte trykke på offsetmaskinerne. For at kunne det, fik jeg et kursus på en halv dag af Heidelberg. Så trykte vi 4-farve opgaver på vores dengang 1-farve GTO. Vi skulle også false og skære, hvilket jeg som håndsætter ikke havde nogen erfaring med. Så der blev arbejdet dag og nat, og vi klarede os igennem konflikten. Vi lærte virkelig hinanden at kende, Niels og jeg.

Stor faglig nysgerrighed

I 1985 blev Tonny udnævnt til faktor og valgte i den forbindelse af tage den 3-årige arbejdslederuddannelse på Den Grafiske Højskole som aftenskole. Det var tre hårde år som rustede ham til at kalkulere og foretage indkøb og ikke mindst få en dybere forståelse for regnskaber og alt det der omgiver det, at drive en grafisk forretning.

Den evige nysgerrighed efter at lære nyt betød også, at Tonny satte sig selv på listen, når der skulle uddannes medarbejdere på nyt udstyr. I forbindelse med en større investering i efterbehandlingsudstyr tog han sammen med en udvalgt bogbindersvend på flere uddannelsesophold til den engelske fabrik, for at opnå en optimal produktion på det nyindkøbte udstyr.

Det var næsten en naturlig udvikling at Tonny sidenhen blev udnævnt til produktionschef med ansvar for al grafisk produktion og EDB. En stor interesse for det digitale har desuden holdt ham beskæftiget og ikke mindst opsat på, at holde virksomheden ajour.

Indtager chefstolen

I 2009 påbegyndtes et generationsskifte, hvor Tonny Garlin blev medejer og teknisk direktør.
I 2011 valgte Hanne og Niels Hellbrandt at gå på pension og herefter overtog Tonny Garlin gradvist virksomheden, med Niels Hellbrandt som bestyrelsesmedlem.

Efter overtagelsen har Tonny Garlin arbejdet målrettet på at udvikle nye forretningsområder, og har løbende opdateret de grafiske arbejdspladser med kraftigere computere og den nyeste software. Nogle af maskinerne til den traditionelle tryksagsproduktion er blevet udskiftet til storformat- og digital trykproduktion. Trykkeriet er derfor godt rustet til at udføre traditionelle og fremtidige specielopgaver.

Jubilæet

Den 5. september 2019 fra kl. 14.00 – 17.00 fejres jubilæet med en reception i Hellbrandt Trykcenter A/S på Arnold Nielsens Boulevard 72-74 i Hvidovre.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.