Forside / Nyheder / Bjerre Trykkeri og Forlag – nu med café og kontorfælleskab
Lise Bjerre flytter sit trykkeri til Jernbanegade 29A og åbner åbner ved samme lejlighed både et kontorfællesskab og en cafe i de samme faciliteter.

Bjerre Trykkeri og Forlag – nu med café og kontorfælleskab

P&M sommerferiebanner

Det er set før. Det der med at kombinerer en café med en boghandel, et kunsthåndværk eller noget helt tredje. Men det er første gang, at jeg har hørt om en café kombineret med et trykkeri. På gågaden i Frederikssund har Lise Bjerre åbnet sit trykkeri, der nu både er en café og kontorfællesskab.

Trykkeriet har i en årrække ligget på hjørnet af Ågade og Bakkegade som er ret centralt i Frederikssund. Det har fungeret godt som lokalt tryk- og kopicenter samtidig med, at hun har serviceret hele landet med skole-og undervisningsmaterialer, især inden for de klassiske sprog. Et værktøj hendes far, som var sproglærer, udviklede til eget brug og siden succesfuldt kommercialiserede. Men da en ejendomsadvokat foreslog hende at flytte trykkeriet op i gågaden, var hun frisk. Hun siger:

Nye faciliteter – nye muligheder

– Først og fremmest er lokalerne større. Men det der virkelig tændte mig var, at bagindgangen har en dobbeltdør. Med den kan jeg kører pallerne med papir direkte ind på lageret. Jeg behøver ikke at slæbe dem ind, kasse for kasse. De er altså tunge, og man bliver jo ikke yngre.

Baglokalet er stort og lyst. Det er særdeles velegnet, både som lager og til det udstyr Lise Bjerre har i sit trykkeri, der blandt andet omfatter en kontorprinter, en storformatprinter og en helt nyindkøbt digital trykmaskine. I de store butikslokaler ud mod gaden er der et større køkken, samt god plads til både at indrette et par kontorpladser og et hygge/venteareal.

– Det store køkken og den ret gode plads lige inden for døren inviterede næsten til at blive café. Og hvem ved. Måske kan det lokke nye kunder ind i butikken. Jeg har mange lokale forretningsdrivende som kunder, men der er også mange, der bare kommer ind fra gaden og skal have lavet noget helt privat. Dem er der bestemt plads til flere af.

Udover caféen har Lise indrettet et par kontorpladser, som kan lejes helt ned til en halv dag om ugen. Det kan være for nystartede selvstændige eller folk med langt til deres faste arbejdsplads, som har brug for et kontor i kortere eller længere tid. Med kontorpladsen kan man købe sig adgang til at bruge Lises nye kontorprinter.

I forbindelse med flytningen har Lise Bjerre købt en ny Konica Minolta produktionsprinter, så kunderne ikke behøver at tage uden for byen for at få trykt kvalitetstryksager.

En opgradering af trykkeriet

Midt i alt flytteriet og indkøring af det nye koncept, har Lise Bjerre også valgt at investere i både en ny kontorprinter og i en ny produktionsprinter fra Konica Minolta. Produktionsprinteren er en bizhub PRO C1060L som kan producere 60 A4-ark i minuttet med en kvalitet, der ligger ret tæt på offset. Lise Bjerre fortæller:

– Tidligere var der tydelig forskel, når jeg sammenlignede mine print med det jeg kunne lave i storformat eller offset. Nu ligner det hinanden til forveksling. Der er allerede flere kunder der har kommenteret på det og spurgt, hvad er der sket? Så den laver virkelig et flot stykke arbejde.

Med den nye bizhub PRO C1060L forventer Lise Bjerre især at kunne tiltrække flere opgaver, som tidligere måtte laves i offset eller på digitale produktionsmaskiner i andre byer fordi muligheden ikke fandtes i Frederikssund. Det gør den nu.

Åbent hus

Fredag den 16. august fra 14-18 holder Bjerre Trykkeri og Forlag åbent hus i de nye lokaler på Jernbanegade 29A. Her er det muligt at opleve trykeksperten Jan Johansen fra Konica Minolta demonstrere den nye produktionsprinter og sammenligne resultater, han vil være der fra kl. 14 og max et par timer frem.
Det er ligeledes muligt at se kontorfællesskabet og ikke mindst få et glas med bobler og måske en god kop kaffe i caféen, som har fået navnet Café 29, nu da den ligger hvor den gør – i Jernbanegade 29A.

Vi ønsker held og lykke med projektet.

Det nye cafeområde åbner mulighed for, at folk kan komme ind fra gaden og få sig en kop kaffe og sidde og arbejde lidt.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.