Forside / Artikler / Messen, der samler branchen, slår rekorder – igen!

Messen, der samler branchen, slår rekorder – igen!

Print og Mediers redaktør, Lis Lykke, der er projektleder på den danske fagmesse Sign, Print & Pack har store forventninger til de to messedage i Odense Congress Center:

– Messen, som afholdes hvert andet år, tegner rigtig godt. Ved sidste messe var der rekord både hvad angår besøgende og udstillere. Og vi kan allerede nu sige, at der igen er rekord på antal udstillere, fortæller Lis Lykke, og hun fortsætter:

_ Fra udstillerne ved jeg, at der lige nu arbejdes på højtryk med at designe stande og få de sidste nyheder på plads. Jeg føler mig overbevidst om, at Sign, Print & Pack bliver årets store begivenhed for alle, der arbejder med kommunikation i små og store formater på papir, karton, tekstil, plast, træ eller …. og også på lysende facadeskilte eller digitale skærme.

Hvad bliver messens højdepunkter. Som besøgende ikke må gå glip af?

– Der er meget. Enhver af udstillerne har noget, der kan inspirere. Noget der kan gøre din virksomhed mere effektiv eller noget, der kan blive til et nyt forretningsområde. Der sker rigtig meget inden for inkjet, som vil kunne opleves på messen. Emballage i mindre oplag kan også studeres. Digital Signage som vinder mere og mere frem i butiksmiljøet er der muligheder for at høre mere om på et seminar og på nogle stande. Og jeg ville da heller ikke gå glip af muligheden for at høre mere om, hvordan man fx kan printe RGB-farver på CMYK-maskiner.

Er der nyheder i år?

– Som altid vil der være Danmarkspremiere på udstyr på Sign, Print & Pack, men det vigtigste er at de besøgende finder leverandørerne samlet på ét sted. Det betyder, at de kan danne sig et overblik over mulighederne, finde fordele og ulemper ved teknologier og udstyr i forhold til netop deres behov og deres forretning. Og naturligvis kan man også ”fornemme” virksomheden og medarbejderne. ”Kemi” spiller altid en vigtig rolle, når der skal skabes ”partnerskaber”.

I år bliver der også mulighed for at høre mere om 3D-print. Hvad er muligt, hvad er udfordringerne og hvem er det egentligt interessant for. Der er også robotter med på udstillingen. De er allerede en del af produktionsmiljøer, og de vil fylde mere og mere. Fjerne nogle ”tunge” arbejdspladser, og skabe rum for nogle nye. Et andet område, der vil være stort fokus på under messen er ”decor og upcycling”. Det står i miljøets tegn, og det er om noget et ”hot” emne overalt lige nu.

Hvad håber du, udstillerne og de besøgende får med hjem?

– Jeg håber, at udstillerne får en masse gode leads med hjem, og gennem samtaler med kunder, de normalt ikke ville være i kontakt med, får input til deres forretningsudvikling. Og naturligvis også at messen fører til salg for udstillerne.

For de besøgende håber jeg, at de tager hjem fra Odense med et bredere netværk, end da de kom. Og jeg håber, messen har været med til  at skabe nogle kontakter, de ellers ikke selv ville have opsøgt. Og så vil et stort ønske for mig være opfyldt, hvis de besøgende forlader messen med brugbar inspiration om ny teknologi, hvad den kan anvendes til og om den kan bruges til at skabe udvikling for den enkelte besøgende.

– Seminarerne er en vigtig del af messen, så jeg håber også at besøgende tager sig tid til at besøge seminarscenerne, og på den måde blive beriget med ny inspiration eller bare bekræftet i at de er på rette vej, lyder slutkommentarer fra Lis Lykke, der selv er på seminarscenen med et ”live”-interview med Esben Mols Kabell og et debatseminar, hvor der skal debatteres ”pris”.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.