Forside / Nyheder / Medier / Nu kan reklameskilte blive ”grønne”

Nu kan reklameskilte blive ”grønne”

Israelske Mapal Plastic har udviklet et nyt og langt mere miljøvenligt skummateriale af polypropylen (PP) med Corona-behandling, giver fremragende printresultater og kan, i mange situationer, erstatte traditionelle printmaterialer lavet af fx PVC. Produktet har fået navnet Ecoprint.

Med det nye Ecoprint kan reklameskilte til butikker, virksomheder med flere nu blive endnu mere grønne også her i Danmark. For GOP i Sorø introducerer som de første på det danske marked det helt nye og langt mere klimavenlige grafiske printmateriale.

I dag stiller danske grafiske virksomheder og deres kunder stadig strengere krav om at skilte og tryksager har en større bæredygtighed og lavere klimabelastning – uden at det er nødvendigt at gå på kompromis med kvalitet, lav vægt eller økonomi.

Martin Gut, der er produktudvikler hos GOP, ser gode forudsætninger for at for at etablere Ecoprintpå det danske marked. – Vi er meget stolte over at være den første leverandør i Danmark af opskummet PP til den grafiske industri. At produktet er fremstillet delvist af genanvendte råmaterialre medfører, at produktet er et stærkt alternativ i printsammenhæng, netop fordi der her stilles stadig højere krav til bæredygtighed, lav vægt og perfekte printresultater. Ecoprinter fri for tilsætningsstoffer, hvilket skaber gode betingelser for genanvendelse. CO2 udledningen ved fremstillingen af PP er generelt lav, og ved eventuel forbrænding efter anvendelse, frigives kun kuldioxid og vand. Sammenlignet med alternative materialer vejer PP vejer mindre, hvilket også betyder et lavere materialeforbrug, lavere transportomkostninger og CO2 udledning, lyder kommentaren.

Ecoprint introduceres netop nu af GOP i Danmark, Norge og Sverige. Materialet bliver indledningsvist lagerført i henholdsvis 2 mm og 3 mm i formatet 3050x1220mm.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.