Forside / Newsletter / GRAKOM lancerer FESPA Denmark

GRAKOM lancerer FESPA Denmark

Sign&Print Connect maj 21

Grakom har i mange år været Fespas repræsentant og partner i Danmark. De har også i en årrække tilbudt danske virksomheder, der arbejder med storformat og tekstiltryk at være medlemmer af GRAKOM. Nu går de skridtet videre: Skilte, sign- og tekstiltryk får nu sin egen brancheforening under navnet FESPA Denmark.

Niels Rask fra NS System er ny formand for brancheforeningen FESPA Denmark

– Skilte, lysreklamer, tekstiltryk og serigrafi, hvor man producerer på alle mulige former for materialer, er områder, hvor det går fornuftigt i disse år. Derfor har vi en forhåbning om, at der er mulighed for at få rigtig mange virksomheder med ombord i den her nye forening. FESPA Denmark være hjemmebanen for virksomheder, der trykker på alt muligt andet end papir, siger Niels Rask fra NS System, der er formand for den nye forening.

FESPA vil gøre branchen dygtigere

– FESPA Denmark vigtigste mission, er selvfølgelig at samle fagområder skiltebranchen, lysreklamebranchen, den serigrafiske branhce samt alle andre der beskæftiger sig med digital print, fortæller Niels Rask.

Der vil være en række fordele ved at være med i FESPA Denmark. Igennem FESPA har medlemmer blandt andet mulighed for at søge om tilskud til undervisningsforløb og udviklingsforløb.

– Hvis man som virksomhed har et emne, man kæmper med – det kunne fx være en miljøproblematik – så kan man ansøge FESPA om fx at sponsorere at kursusforløb, fortæller Niels Rask.

Niels Rask opfordrer virksomheder til at blive en del af den nye brancheforening, fordi de vil arbejde for at samle branchen ét sted.  Som medlem af FESPA Denmark vil man også få mulighed at deltage i faglige indslag over hele landet, ligesom der også bliver muligheder for at høre nogle af FESPAs dygtige foredragsholdere.

En skarpere branche

Med FESPA Denmark vil der desuden løbende blive afholdt arrangementer for at gøre branchen endnu skarpere.

Thomas Torp er direktør for Grakom

Grakoms direktør, Thomas Torp, siger, at virksomheder i sign-segmentet har god grund til at glæde sig: – Det er vores ambition at være samlingspunkt for skiltevirksomhederne i Danmark. Derfor vil vi aktivere vores tilknytning til FESPA ved at etablere FESPA Denmark. Så kan vi på en og samme tid levere helt målrettede tilbud og aktiviteter til de virksomheder, samtidig med at virksomhederne også får glæde af den service og rådgivning, vi i øvrigt leverer i GRAKOM. Det bliver simpelthen dobbelt så godt at være skiltevirksomhed i GRAKOM fremover.

Fakta

FESPA Denmark blev formelt etableret den 22. august, hvor bestyrelsen blev nedsat og vedtægterne godkendt. Allerede fra starten har FESPA Denmark mere end 100 medlemsvirksomheder og det tal forventes at vokse med det nye initiativ. Foreningen er en underforening til GRAKOM og bestyrelsen består af: Niels Rask, NS System – formand, Per Nonbye, Nonbye, Peter Bisgaard, BIS Reklame, Jakob Lund, Lund Skilte, Christian Østerlund, Danske Lysreklame Producenter.

På Sign, Print & Pack fra den 18.9. til den 19.9. kan du møde FESPA Denmark og høre mere om, hvad FESPA Denmark kan tilbyde sign-markedet.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.