Forside / Artikler / Branchens elever blev hædret
Her ses alle de tilstedeværende medaljevindere. Stort TILLYKKE!

Branchens elever blev hædret

P&M sommerferiebanner

Den 5. september blev der i Den Gamle By i Aarhus uddelt medaljer til alle branchens elever, der har klaret deres uddannelse med lidt ekstra.

Dagen blev holdt i Bendtsens Pakhus med perler i glasset, canapeer på tallerken og mange glade mennesker. De perfekte rammer til at fejre de mange, der havde udmærket sig.

Anders Mosumgaard, formand for Grafisk Uddannelsesudvalg bød velkommen til medalje-arrangementet i Den Gamle By i Aarhus

Men først bød formanden for Grafisk Uddannelsesudvalg, Anders Mosumgaard fra Grakom velkommen. Vi blev blandt andet oplyst om at lærlinge/svendeuddannelsen har traditioner, der går helt tilbage til 13-/14hundredtallet, og erhvervet er stadig et vigtigt element i samfundet, fortalte Anders Mosungaard. Han pointerede også, at det i dag ikke blot var et tillykke til eleverne, det var også en fejring af de virksomheder, der er med til at sikre resultaterne.

Festtaler Karsten Vestergaard, Danish School of Media and Journalism

Årets festtale var lagt i munden på Karsten Vestergaard fra Danish School of Media and Journalism. Her er et par af ”guldkornene” fra talen:

– En medalje tildeles for noget bemærkelsesværdigt, noget særligt – ikke blot for at møde op.

– Man må flytte sig gennem hele livet – også i den grafiske branche, der altid har ændret sig hurtigt. I må love mig ikke at stoppe op nu og sige: det var det –nu er jeg uddannet.

– Du bliver det,du forestiller dig. Tag ét mål af gangen. Se medajlen som et godt afsæt til at fortsætte med at lære. I skal ud og være et nyt frisk pust i virksomhederne.

Og så sluttede Karsten Vestergaard sin glimrende festtale med ordene: – Et liv i balance, er et liv i bevægelse.

Mie Vinther,mediegrafiker,modtog en sølvmedalje

Jeg talte efterfølgende med en af de to sølvmedaljevindere Mie Vinther, der er mediegrafiker. Hun syntes også, at Karsten Vestergaards tale var  rigtig fin.

– Jeg blev stolt af mig selv og mine klassekammerater, og det er flot at vi kan hjælpe faget frem og måske gøde det attraktivt for andre, som måske har mange kreative ideer, men ikke tør springe ud i en erhvervsuddannelse.

Mie Vinther valgte mediegrafiker-uddannelsen, da hun altid har været kreativ, og ikke fandt sig godt tilpas i gymnasiet, som hun påbegyndte efter et år på efterskole.

– Der har været en meget velfungerende uddannelse, især da jeg kom på Hansenberg i Kolding. Her brænder lærerne virkelig for deres fag og for at lære fra sig og gøre eleverne dygtige. Der er god balance mellemteori og praksis og godt udstyr på skolen til at prøve det hele af. Grundforløbene har også været gode. Der er en fin balance mellem det, vi laver i virksomheden og de opgaver, vi har i skolen.

Lige nu skal Mie Vinther finde en ny arbejdsplads. Hun er åben og ikke så fastlåst rent geografisk. Mie to også en del af sin praktik i London, så hun er ikke bange for at ”flytte sig”. Mie Vinther ser frem til et rigtig godt job med udfordringer, udvikling og spændende opgaver samt gode kolleger.

Medaljevinderne:

Bronze Grafisk Tekniker:

Sofie Bartnik Mattsson-Mossberg, Techcollege, Det Grafiske Hus

Peter Madanicz, Techcollege, Dantryk

Titania Lundby Højer-Haukrogh, Techcollege, Seritronic

Mathias Møller Jørgensen, Techcollege, Nordcolor

Bronze Mediegrafiker:

Mikkel Ole Museth Madsen, Aarhus Tech, Pravda

Maria Gæbe, Hansenberg, Greyworks

Jan Søholm Knudsen, Hansenberg, Den Erhvervsdr. Fond Væksthus Nordjylland

Maja Elisabeth Hansen, Hansenberg, Digigraf Tryk &  Reklame

Mei Schmidt Andersen, Next uddannelse Kbh., Ambition

Jonas Feldfoss Rossum, Next uddanelse Kbh., Westring Kbh.

Nikoline Astrid Nielsen, Herningholm Erhvervsskole, Herning Folkeblad

Frederik Wendelbo, Aarhus Tech, Spring Production

René Sune Sørenen, Aarhus Tech, Czoo

Rasmus Korsermann Warming, Hansenberg, Image Consult Jordrup

Mads Mogensen, Hansenberg, Isabella

Kristina Thastum Jørgensen, Next uddannelseKbh, Srping Production

Martin Brix Midtgaard, Aarhus Tech, Aidgency

Julie Overgaard Künell, Aarhus Tech, Heyday

Elisabeth Gårdbo Nielsen, Roskilde Tekniske Skole, Asap Design

Amanda Ørsted, Roskilde Tekniske Skole, Coverganda

Jensia Hjalmarsdoóttir Gaardlykke, Next uddannelse Kbh, Sendistovan

Sølv Mediegrafiker

Meijun Lin, Next uddannelseKbh, Kontrapunkt Group

Mie Vinther, Hansenberg, Burda Nordic

 

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.