Forside / Ikke kategoriseret / Nyt inkjet printhoved fra Memjet sigter efter A3-markedet
Kim Beswick er ansvarlig for Memjets benchtop & minipress division (billedet er lånt fra en video på WhatTheyThink).

Nyt inkjet printhoved fra Memjet sigter efter A3-markedet

Memjet annoncerer en ny type inkjet print-hoved – DuraFlex – der kombinerer hastighed, fleksibilitet og enkelthed. Målet er at at skabe en mulighed for OEM-partnere for at tilbyde højtydende benchtop- og entry level-printere til en lang række markeder. Det nye A3+ printhoved sigter specielt efter det tonerdominerede A3 plus printmarked.

DuraFlex er et 4-farvet single pass printhoved med en opløsning på 1.600 x 1.600 dpi eller 1.600 x 954 dpi alt efter hvilken hastighed det sættes til at køre. Det kan være 27 eller 46 meter i minuttet. Lidt afhængigt af, hvordan man regner det ud, vil det give A4-hastigheder på ca. 120 og op til 220 print i minuttet.

DuraFlex fås i to bredder: A4 og A3 plus. Kim Beswick, der er ansvarlig for Memjets benchtop & minipress division, siger:
– Vores mål med at designe DuraFlex er at fremstille en enkel og alligevel robust teknologi, der kan give OEM-partnere ressourcerne til at skabe prisoverkommelige og effektive printerløsninger. DuraFlex leverer dette mål. Med sit kompakte, modulopbyggede design, sin høje hastighed og kvalitet samt økonomiske overkommelighed giver DuraFlex OEM partnere mulighed for at producere løsninger, der ikke tidligere har været tilgængelige.

DuraFlex lægger sig strategisk mellem VersaPass- og DuraLink-teknolgien. DuraFlex er et vandbaseret printhoved til pigmentfarver. Det har 2 x redundans i modsætning til high-end printhovedet DuraLinks 5 x redundans. Med lanceringen af DuraFlex kan Memjet nu drive enhver type digital printer på markedet.

På Labelexpo Europe vil Memjet være vært for en begivenhed for at diskutere lanceringen af DuraFlex og den rolle, det vil spille i at skabe løsninger til specielt emballage- og etiketmarkedet. Men Kim Beswick lægger ikke skjul på, at de også har et godt øje til A3 plus printmarkedet.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.