Forside / Artikler / 10 år med STORE biler – og meget andet

10 år med STORE biler – og meget andet

Signmeup A/S har netop fejret 10 års jubilæum. Virksomheden blev starten helt fra bunden i et lejet lokale af Anders Pedersen. Han kom dog ikke uden viden og erfaring ind i branchen. Anders Pedersen er udlært skiltetekniker – endda med en bronzemedalje, som han fik efter udstået læretid i forældrenes skiltevirksomhed i Padborg.

Når man bor i Padborg, og driver en virksomhed, der dekorerer og indpakker, så fylder store biler helt automatisk en del. Det gør de også hos Signmeup.

– Men vi laver alle traditionelle opgaver inden for skiltefaget, og vi kan også selv fræse, fortæller Anders Pedersen, og han fortsætter: – Det betyder også at vi ikke er så sårbare, vi kan vælge at gå flere veje, hvis udviklingen kræver det.

Bilerne blev hurtigt en god niche

Selv om det med bilerne måske ligger lidt i blodet, så fik Signmeup også lidt hjælp, da der var en virksomhed i lokalområdet, der gik konkurs. Der var så 25 lastbiler, der skulle pakkes ind. Signmeup tog opgaven og fik leveret et godt stykke arbejde til tiden. Det blev startskuddet til en god nicheforretning.

To år senere købte de selv en anden virksomhed, der også arbejdede meget med store lastbiler. Og det lejede lokale er for længst skiftet ud med nogle større. Her er der plads til, at de har udviklet nichen med de rigtig store biler.

– Vi kan have 4 lastbiltrailere på en gang. Vi har stor P-plads til bilerne og muligheder for at arbejde meget effektivt og hurtigt. Det betyder også, at vi er rigtig skarpe på prisen, fortæller Anders Pedersen.

Køber sig til viden

Anders Pedersen

Der er i dag 13 medarbejdere i virksomheden. De har været flere, men lige nu passer de 13 personer godt til profilen.

At drive en virksomhed kræver også viden om ledelse og udvikling. En viden, som man ikke får med i uddannelsen som skiltetekniker. Derfor køber Anders Pedersen sig til den efteruddannelse og samarbejder med en konsulent, der i perioder også har været tilknyttet virksomheden. I øjeblikket er det effektivitet, der ses på, samt på den lidt længere bane, også på udviklingsmuligheder både i Padborg og også i Norge.

Visionen fejler ikke noget

Signmeup løser allerede flere opgaver for norske vognmænd – ikke mindst fordi de er hurtigere end deres norske kolleger.

Som en del af udviklingsstrategien bliver der sat både nære mål inden for det kommende år og også mere langsigtede planer over en femårsperiode. Og selv om der lige her og nu ikke er planer om at blive flere medarbejdere, så er der en plan, hvor det handler om at blive større – om ikke den største på markedet inden for de store lastbiltrailere, men også andre brancher overvejes, fx både.

 

Udfordringer har der været mange af

Men den har naturligvis også været udfordringer på vejen. Den største var købet og integrationen af ”kollega-virksomheden”.

– Det var lige ved at knække os, men det blev en succes, ikke mindst på grund af forstående samarbejdspartnere, fortæller Anders Pedersen, som fortsætter: – Der har været mange udfordringer undervejs, derfor har vi også valgt at købe den viden og den ekspertise, som vi ikke selv har, hos en ekstern konsulent.

 

 

Vi ønsker tillykke med de første 10 år og ser frem til at erfare om målene er blevet indfriet, når 15 års jubilæet skal fejres.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.