Forside / Artikler / En digital skæremaskine i pakkeriet ..?
JN Bech har fjernet flaskehalsene i pakkeriet og fået en mere effektiv udnyttelse af deres papemballage.

En digital skæremaskine i pakkeriet ..?

Digitale skæremaskiner bliver oftest brugt til at fremstille prototyper og produktioner i mindre oplag. Selv om de er tilstede i mange forskellige brancher, især de grafiske, så er det ikke hverdagskost at møde dem i pakkeriet hos et glasfirma. Men tænker man videre af det spor, ligger der måske et uudnyttet potentiale for flere grafiske firmaer.

Glasfirmaet JN Bech i Randers valgte at investere i en skæremaskine, da de skulle finde en mere fleksibel ”just-in-time” måde at pakke deres produkter ind til forsendelse.
Virksomheden er specialiseret i spejle, lys og glasløsninger til huse, kontorer og andre bygninger.

Handle with care!

Når man har at gøre med glasprodukter, er det underforstået at pakningen er særdeles vigtig.
Da deres produkter er specialfremstillet efter mål, er der sjældent to emballager som er helt ens. Det giver store udfordringer i pakningen, da denne skal passe præcis til produkterne.
Derfor har man tidligere benyttet trærammer med pap. En proces, som både var tids- og ressourcekrævende.

Behov for en bedre løsning

Pakning blev derfor stor en flaskehals, som JN Bech måtte finde en bedre løsning.
Det blev en Zünd G3 XL3200 skæremaskine. Skæremaskinens opgave er at skære pap ud til emballager. Det gør den med en høj effektivitet og en udnyttelse af hvert ark er helt op på 90%. En betydelig forbedring fra tidligere – og noget som er til gavn både for miljø og økonomi.
Den er med deres egne ord; ”Rentabel uden sammenligning”

Flaskehalsen er væk

Det er nu muligt at planlægge produktionen langt mere effektivt. Når ordre-antallet kendes bliver de forskellige mål på ordrene tastet ind i emballageprogrammet Impact Designer – som sender filerne til Prepare-it, der automatisk beregner den optimale materialeudnyttelse, hvorefter de er klar til skæring. Kort efter står kasserne klar til pakning.

Netværk og gode anbefalinger førte til Zünd

– Vi samarbejdede med ingeniører omkring vores udfordringer med pakningen, og en del af løsningen skulle vise sig at komme fra en uventet kant – nemlig fra vores eksisterende emballage-leverandør STOK Emballage, fortæller Camilla Bech, der er fjerde generation i firmaet og står for den daglige produktion samt salg og indkøb. STOK Emballage anbefalede et firma i Odder, som var specialiseret i skæremaskiner – Zünd Skandinavien. Her fandt vi den løsning, som skulle vise sig at lette vores hverdag, og gøre vores pakning mere rentabel.

Anbefalingen af skærebordet kom fra en helt uventet kant.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.