Forside / Nyheder / Første KM-1er i Norden erstatter halvformat arkoffsetmaskine
Administrernde direktør Håkan Monfors fra Tierps Tryckeri sammen med deres nye KM-1er.

Første KM-1er i Norden erstatter halvformat arkoffsetmaskine

Som de første i Norden har det svenske trykkeri Tierps lidt nord for Stockholm fået installeret en Konica Minolta KM-1. Det er en UV-LED inkjet printer som er udviklet i samarbejde med trykmaskine leverandøren Komori. Den minder derfor på mange måder om en offsettrykmaskine, men har alle fordelene fra den digitale verden som fx hurtig omstilling, variable data og ikke mindst muligheden for at køre færdige bogblokke ud af maskinen.

Hastigheden ligger 3.000 simpleksark i timen eller 1.500 dupleks. Det er naturligvis noget under, hvad en offsetmaskine kan præstere, men ifølge administrerende direktør, Håkan Monfors, så falder besparelsen i både tid og omkostninger ud til KM-1erens fordel på langt de fleste opgaver, der typisk er i relativt små oplag.

Oven i dette kan de opnå et imponerende stort farverum på selv ubestrøgne kvaliteter, samtidig med at arkene er helt tørre og klar til efterbehandling i det øjeblik de forlader maskinen. Det har givet mulighed for at lave en række nye opgaver.

Tierps Trykckeri har valgt at tage det store spring og har solgt deres offsettrykmaskine for at satse fuldt ud på digitaltryk. Print og Medier prøver teknologien af i forbindelse med udgivelsen af november-nummeret, så du får ved den lejlighed selv mulighed for at vurdere maskinens formåen. Magasinet bliver trykt hos Tierps og vi bringer i den forbindelse en reportage om maskinen og baggrunden for at Tierps Tryckeri har valgt netop den.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.