Forside / Nyheder / Øget automatisering og integration med lommefals i halvformat

Øget automatisering og integration med lommefals i halvformat

Lommefalsen T50, der blev præsenteret for første gang i september, er endnu et skridt på MBO-gruppens vej til at forenkle dets produktsortiment. Den blev præsenteret på Open House den 5. og 6. september hvor man kunne opleve produktkvalitet og ydeevne på den nye maskine.

T50 er designet til halvformat produktion (50 cm x 70 cm) og er efterfølgeren til maskintyperne T535 Efficiency og T535 Perfection. Som sin forgængere tilbyder den en høj grad af produktionsfleksibilitet til et attraktivt pris-ydelsesforhold, skriver MBO i en pressemeddelelse.

Premium-funktioner som standard

Med denne nye maskine integreres premium-funktionerne som standard for første gang i denne formatklasse. Det gælder fx betjening med berøringsskærmen og at arkene rettes ind i den anden falseenhed med den mærkefri højhastighedsstyring med koniske ruller i stedet for traditionelle kugleskinner.

T50 har den intuitive M1-kontrol, der vil blive brugt i alle kommende MBO-falsemaskiner. Kontrollen er tilgængelig i M1 Basic og M1 Advanced versioner. Begge kontrolversioner kan eventuelt forbindes til et MIS-system ved hjælp af planlægnings- og analysesoftwaren Datamanager 4.0.

Remote service, automatisering og fleksibel betjening

Via RAS-fjernvedligeholdelsessoftware kan MBO-serviceteknikere yde optimal support så hurtigt som muligt. Foruden en 10,1” berøringsskærm har M1 Basic arkovervågning i den første falseenhed. Grundlæggende funktioner såsom “Start”, “Stop” og “Produktion” kan også udføres på den efterfølgende falseenhed.

Papirstop registreres hurtigt med en optisk sensor. Med M1 Advanced-kontrolvarianten kan indstillingerne af falsevalserne, skæreakslerne og falselommerne automatiseres. Dette gør betjening på såvel den første falsesenhed som den efterfølgende endnu lettere. Om nødvendigt kan maskinkombinationen styres fuldstændigt via kontrolpanelet på den efterfølgende falseenhed. Produktionshastigheden kan automatisk justeres på tværs af alle enheder, og ark kan også overvåges på tværs af begge foldeenheder.

MBO forhandles i Danmark af Müller Martini.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.