Forside / Newsletter / Optagning med format
Stitchliner VAC L600H fra Horizon

Optagning med format

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Horizon præsenterer et nyt effektivt optagertårn til bl.a. tværformats-brochurer i StitchLiner-serien. Tårnet er designet, således at det også er ergonomisk godt for den medarbejder, der betjener det.

Siden 2016, har det nyeste udviklingstrin i StitchLiner-produktfamilien fra Horizon været på markedet i form af Mark III. Nu har den japanske specialist i efterbehandling, også underkastet optagertårnene som feeder arkene til samlehæfteren en total revidering. Med bl.a. individuel lufttilførsel i alle stationer, feeder den nye VAC-L600H også kritiske ark og formater fejlfrit.

I 1989, for præcist 30 år siden, bragte Horizon den første vertikale ark-optager på markedet. Nu kan de i forbindelse med det 30 års produktjubilæum præsentere den sidste nye model VAC-L600H, hvor både produktivitet og ergonomi endnu en gang er blevet markant forbedret, til gavn for såvel virksomhedsejere som operatører.

VAC-L600H råder over seks feedstationer, der hver især optager arkstørrelser op til 610 mm. Det gør optagertårnet til den perfekte udvidelse til StitchLiner Mark III, til bl.a. produktion af brochurer i A4-tværformat. Systemet kan udvides modulært op til seks tårne à seks stationer. Det muliggør brochurefremstilling med et omfang på op til 144 sider. For også at kunne feede brede ark sikkert og komfortabelt, er stationernes geometri blevet optimeret og styrket. Endvidere nyder operatøren godt af et markant reduceret støjniveau. Positivt for udviklingen af driftsomkostningerne er energiforbruget, der med 1,6 kWh pr. tårn ligger 30 % under tidligere modeller.

En af de væsentlige fordele, som Horizon fremhæver ved den nye model, ligger i styringen af luften i feederstationerne. Individuel og optimeret lufttilførsel fra særskilt ventilator for hver station, og driftspålidelige sugetromlefeedere sørger for sikker arkhåndtering. Overlap, hastighed, suge- og blæseluft kan indstilles separat, hvilket gør det muligt at håndtere selv kritiske ark og formater.

Horizon oplyser endvidere, at VAC-L600H i optagningsmodus kan håndtere op til 9.900 sæt i timen. I kombination med fx StitchLiner Mark III, er op til 6.000 brochurer i A4-højformat eller 5.300 brochurer i A4-tværformat et realistisk output i timen. Hvis der til et job ikke anvendes mere end halvdelen af stationerne, kan den anden halvdel påfyldes, mens maskinen producerer. Før den første station kører tom, skifter Touch&Work-styringen automatisk til de øvrige påfyldte stationer.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.