Forside / Nyheder / Konica Minolta: Gentænk rammerne for din virksomhed
De ca. 1.200 gæster blev ledt ind i en "gardintunnel" hvor budskaber og videoer blev præsenteret på væggene, inden de blev trukket til side og afslørede en kæmpe udstilling af Konica Minoltas mest populære og nyeste udstyr.

Konica Minolta: Gentænk rammerne for din virksomhed

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

CEO Shoei Yamana fra Konica Minolta fortæller om firmaets visioner.

”Rethink your scope” var temaet på Konica Minoltas (KM) partner-event ”European Leadership Campus”, som blev afholdt for 1.200 partnere i Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn. På et storslået arrangement, som var et europæisk Melodi Grand Prix værdigt, præsenterede de deres visioner samt en række nye produkter og services til at underbygge deres strategi.

Det 9000 m2 store Lokomotivværksted var indhyllet i gardiner, der kun gav adgang til et afgrænset område ned igennem midten af hallen (se topbilledet). På gardinerne blev afviklet et imponerende videoshow inden først CEO Shoie Yamana fra KM worldwide og siden president Keiji Okamoto fra KM Europe bød velkommen og fortalte om visionerne for de kommende år.

Udover en række KM spidser og specialister havde de også inviteret talere fra forskellige partnere i branchen, samt uafhængige eksperter inden for teknologi og innovation. Fra tre forskellige scener gav de deres bud på fremtidens udfordringer og muligheder. Et af hovednavnene var Nicklas Bergmann, som har skrevet flere bøger om teknologi og hvordan man som virksomheder agerer i en foranderlig verden. Til at binde det hele sammen en veloplagt Annette Heick som konferencier.

Løsninger til nye måder at arbejde på

Efter de indledende øvelser blev gardinerne trukket til side, og afslørede en imponerende udstilling af maskiner og udstyr og ikke mindst KM-medarbejdere, der stod klar til at fortælle om både nye maskiner og løsninger, samt om de største kommercielle succeser fra de senere år.

Hovedbudskabet var, at KM er til for at hjælpe især små og mellemstore virksomheder med at få succes med at drive deres forretning. Ikke bare sælge printere. Det understreges af en stor fokus på perifært udstyr (fra bl.a. Valiani, Plockmatic og Matrix), nicheproduktion og ikke mindst workflow og IT-løsninger til de små og mellemstore virksomheder.

– Ved at genoverveje den måde de små og mellemstore virksomheder arbejder på, leverer vi nu løsninger som fx Workplace Hub, der viser vores vision om at forenkle samspillet mellem mennesker, lokaliteter og produktionsenheder, udtaler Keiji Okamoto.

Vi tager et hurtigt kig på nyhederne og de redskaber som KM mener kan forandre vilkårene for de små og mellemstore virksomheder.

Tæppet går for en omfattende udstilling af Konica Minoltas mest populære udstyr samt et par verdensnyheder.

AccurioPress C14000

Med tophastighed på 140 A4-ark i minuttet og en månedlig kapacitet på 2,5 millioner ark er C14000 en absolut topmodel i AccurioPress-serien. Den kan printe enkeltsidebannere på 1300 mm og dupleks på 900 mm.
Papiret kan være fra 42 til 450 gram pr. m2 og struktureret papir er ikke noget problem. Den har en opløsning på imponerende 3600 x 2400 dpi.
Den kommer med en ny toner, der er mere mat end hvad man hidtil har set fra KM og der er udviklet ny stacker, stitcher og cutter til denne model.

AccurioPress C14000 er den nye topmodel med en hastighed på 140 A4-ark i minuttet.

AccurioPress Color Manager

Hidtil har farvestyring krævet nogle færdigheder af operatøren, ifølge KM, men med den nye AccurioPress Color Manager skulle det være fortid. Softwaren er Wizard-baseret, hvilket betyder, at man som bruger guides igennem processen og får feedback, hvis man gør noget forkert. Med softwaren følger et helt nyt spektrofotometer fra KM, som ligeledes skulle være nemt at betjene.

MGI Jetvarnish 3D One

Med den nye JETvarnish 3D One får mindre trykkerier og efterbehandlingsvirksomheder mulighed for at tilbyde partiel lak i både flad og struktureret form. Fuldstændig uden brug af rammer, matricer eller plader. De specielle effekter kan udføres på en lang række medier såsom papir, syntetiske stoffer og plast. Arkstørrelser kan være op til 35 x 72 cm, og 3D-effekterne når op på en lagtykkelse på 116 my i et enkelt gennemløb.
Sammen med den indbyggede Image Editor og Job Cost Calculator kan man nemt og hurtigt redigere filerne og beregne omkostningerne for de enkelte jobs.

Workplace Hub

Er en alt-i-én IT-platform, som hjælper små og mellemstore virksomheder med at administrere deres daglige IT. Workplace Hub indeholder alt lige fra fildeling og print til backup og sikkerhed. Workplace Hub er browser baseret og hver arbejdsstation kan således konfigureres til at indeholde netop det, der er brug for lige dér.
Ideen bag er at samle alle de IT-udfordringer, som mindre virksomheder har, i en løsning, som tilmed kun skal serviceres af en leverandør.

AccurioPro Flux

KM’s workflow software kommer i tre varianter: Essential, Premium og Ultimate. Den grundlæggende version (Essential) er printoperatørens værktøj til at styre printkøen og lave skabeloner, som gør gentagelsesarbejde nemmere.
Med Premium åbnes der for automatisering af en lang række processer, som ellers koster tidskrævende manuel håndtering. Jobs kan, afhængig af de regler man sætter op, automatisk tildeles bestemt udstyr og/eller operatører, som umiddelbart kan sætte processer igang.
Endelig kan man række helt ud mod kunderne med Ultimate-versionen, som tilbyder konfigurerbare web-to-print-løsninger, som kan individualiseres til hver enkelt kunde. Både hvad angår print-muligheder, men også priser.

Konica Minolta er klar til at bistå dig med, at gentænke rammerne for din virksomhed.

Workflow-softwaren AccurioPro Flux trak sig stor opmærksomhed fra pressen.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.