Forside / Nyheder / Medier / Mange legede med den nye 3M-folie i sidste uge
Brian Malev fra 3M fortæller Firmalogo om den matte 2080-folie

Mange legede med den nye 3M-folie i sidste uge

vikiallo kampagnebanner juni 2021

På Sign, Print & Pack-messen i september præsenterede Sign Service den helt nye 3M indpakningsfolie 2080. Interessen var stor, så i sidste uge havde virksomheden inviteret til mere ”leg” med den nye let monterbare folie. Det skete med et Road Show, der havde tre stop. To i det jyske og et på Sjælland. Jeg besøgte sidstnævnte hos Profolie i Slagelse – ikke for at pakke noget ind (kan ikke engang montere navn på en postkasse, så det sidder lige) men for at se, hvad der sker, når en ny folie skal testes af hverdagens brugere.

Det kendetegner den nye 3M 2080 indpakningsfolie

Morten Overgaard studerer Profolies arbejde med 2080-folien

Først lidt om den nye 3M 2080 indpakningsfolie, som fås i et stort udvalg af farver – matte, blanke og satin – samt i forskellige teksturer (se billede nederst i artiklen). Og så er folien på de blanke farver forsynet med en beskyttelsesfilm. Den sørger for at der ikke kommer ridser i folien, og den fjernes meget let – med et stykke tape i et hjørne, og så er det bare at trække beskyttelseslaget af.

Serien bygger videre på den tidligere 1080. Men 2080 er meget nemmere og hurtigere at arbejde med. Den så ud til at være så let at arbejde med, at den uden problem ”smyger” sig om kurver og kanaler, og folien kan tages af og genplaceres – uden problemer, ser det ud til.

En af årsagerne til at folien er så let at arbejde med, at den meget blød. Den er fremstillet af to lag farvet folie, mellem lagene er folien forsynet med mange bittesmå glasperler. Folien er ”boblefri” på grund af usynlige luftkanaler.

Benny Eriksen fra Sign Service oplyste, at 2080 også er en holdbar folie, der gives helt op til 8 års garanti ved lodret montering. Og som et ekstra plus: Hvis folien affaldssorteres korrekt under symbol ”4”, bliver den genbrugt, så der er også tænkt på miljøet.

 

Det sagde de besøgende, da de havde leget med folien

Der var mange besøgende på Sjælland, og alle skulle ”lege” og teste både de matte og blanke folier. En af de besøgende virksomheder, ReklameTrykSyd, kom dog ikke for at teste folien. De pakker ikke selv ind, men de har kunder, som får pakket ind via underleverandør, og derfor er det spændende og interessant at se, hvad en ny folie kan, fortalte ejeren Johnny Clausen. ReklameTrykSyd er i øvrigt en af de få virksomheder, der stadig arbejder meget med serigrafi. Blandt andet trykker de alle de små Støt vores soldater-sløjfer, og de produceres med serigrafi, som holder uden at miste farven.

– Varm den (folien) på. Det er let. Det er lige mig, lyder en kommentar fra Julie fra Firmalogo og hendes kollega Jim er lige så positiv.

Her er det SignDot, der leger med den nye 2080-folie

– Det er en fordel, at man ridser ikke i folien, og skulle der opstå en lille ridse forsvinder den igen ved opvarmning på beskyttelsesfilmen, fortæller de fra SignDot, som mener, at den store forskel i forhold til 1080 er, at 2080 er mere blød, men ikke for blød.

TintShop “smyger” folien om et sidespejl

Og fra Tintshop lyder en af kommentarerne ganske kort: – 2080 er meget nemmere at arbejde med and 1080.

Morten Overgaard fra Sign Service fortæller, at kommentarer som ovenstående viser, at det er en rigtig god idé at lade brugerne prøve et nyt produkt.

– Det er bedre end bare at læse om det, og så er det en dejlig fornemmelse, når de tager beskyttelsesfilmen af, og man hører deres respons på resultatet.

Brian Malev fra 3M fortalte og forklarede om folien. Og demonstrerede og vejledte brugerne, hvis der var noget de var i tvivl om, eller havde spørgsmål.

Hvorfor et road show

Benny Eriksen, Sign Services direktør, hjemme bag skærmen i Hedensted.

Inden for mange forsvandt ud til ”pølsevognen” talte jeg kort med Benny Eriksen fra Sign Service om deres Road Show:

Hvad var formålet med invitationen til Road show’et med de tre stop forskellige steder i Danmark?
Vi ville give vores kunder mulighed for at prøve den nye 3M 2080 Wrap Folie.
Vi ved at vores kunder har travlt, og derfor har svært ved at finde tid til arrangementer inden for normal arbejdstid. Derfor har vi valgt at komme ud i landet og dermed spare dem for en del af køreturen, ligeledes lå en del af arrangementet efter endt arbejde tid

Var I tilfredse med tilmeldingerne?
Vi var meget tilfredse tilmeldingerne, både hvad angår antal men også hvad angår kvaliteten.

Forventer I, at Road Show’et vil generere mere opmærksomhed om jeres wrap academy?
Under arrangementet fik de besøgende rig mulighed for at prøve den nye folie. Det gav en naturlig snak om forskellige monteringsteknikker, og muligheden for at blive opdateret i de nyeste monteringsteknikker med efterfølgende certifisering.

Hvad var de besøgendes største udfordring med de nye folier?
At erkende den er så god som den er 😉

Hvad skal brugerne være specielt opmærksomme på med brugen af 2080, og volder forskellen på den matte og de blanke folier problemer for brugerne?
Der er selvfølgelig forskel på at montere en blank folie med ekstra beskyttelseslag, og en mat folie uden. Men begge folier udvider grænserne for hvad man har kunne forvente af en 3M wrap folie. Der vil altid være forskel på at montere to forskellige folier

Hvor mange deltog i alt i de tre shows?
Vi havde besøg af ca. 70 folie entusiaster over de 3 dage, lyder den tilfredse kommentar som afslutning, inden jeg takker fordi, jeg måtte være deltage i dagens arrangement.

3M 2080 indpakningsfolie fås i mange farver og teksturer

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.