Forside / Nyheder / Kender du dit trykkeris energieffektivitet?
Dr. Andreas Kraushaar fra det grafiske forskningsinstitut Fogra.

Kender du dit trykkeris energieffektivitet?

P&M sommerferiebanner

Den nye ISO-standard 20690 udviklet af Fogra gør det for første gang muligt at angive trykt output opgivet i kvadratmeter (m2) pr. energienhed (kWh).

Ressourceeffektivitet, processtyring og reduktion af enhver form for affald i hele forsyningskæden
betyder, at virksomhederne genererer mindre spild og derfor er mere profitable. Bæredygtig produktion resulterer i øget konkurrenceevne, forbedrer virksomhedens miljømæssig balance og hjælper den med nå sine mål, skriver Dr. Andreas Kraushaar fra Fogra i en artikel i deres seneste nyhedsbrev.

For de fleste trykkerier er elektricitet både den største og den dyreste form for energi på budgettet. Energieffektivitet er derfor en vigtig parameter uanset om du skal prøve at optimere eksisterende udstyr eller skal indkøbe nyt.

Det er nu muligt at optimere effektiviteten ved hjælp af standardiserede metoder. ISO 20690, som
er baseret på et Fogra-forskningsprojekt, vejleder om måling af strømforbrug for små og store digitale trykmaskiner i forskellige tilstande. Standarden giver mulighed for at sammenligne energieffektiviteten for to eller flere karakteristiske konfigurationer, fx bedste kvalitet (laveste hastighed), højeste produktivitet (højest hastighed) eller andre, alternative konfigurationer.

Denne metode giver et trykkeri en neutral metode til sammenligning af energieffektivitet.
Enten på tværs af virksomheder eller ved indkøb af nye maskiner. Udover elforbruget kan metoden også bruges til bygningsplanlægningsformål (strømforsyning) og beregninger på afkast (ROI).

Du kan læse mere her.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.