Forside / Ikke kategoriseret / LINDKON: Kan godt lide at være lidt overdimensioneret på udstyr.

LINDKON: Kan godt lide at være lidt overdimensioneret på udstyr.

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Da jeg besøger produktions- og print/skiltevirksomheden Lindkon aps i Aabybro først i november måned, er de netop flyttet til helt nye lokaler. De havde før til huse i Pandrup i 700 umulige kvadratmeter, som ejeren af Lindkon-virksomheden, Lars K. Lindvang, udtrykker det.

På den nye adresse i Aabybro har de fået 1.106 kvm, som er indrettet med stort lyst produktionslokale samt lige så lyst og venligt administrationsområde. – Nu glider det hele meget lettere i produktionen, fortæller Lars K. Lindvang.

Demonstrerede deres nye udstyr

Ved receptionen blev gæsterne printet og skåret i hel – o–g st or figur

De har lige holdt reception med rigtig mange besøgende. Udover at blive godt beværtet fik gæsterne også en demonstration af, hvad virksomheden kan tilbyde. Receptionsgæsterne blev fotograferet, hvorefter personen på billedet blev printet og udstanset i stor størrelse. Det var populært.

Lars K. Lindvang har en produktionsteknisk baggrund og tilbage i 1998 havde han fået kontakt med nogle tjekkiske virksomheder, der producerede i stål, og Lars K. Lindvang fik produceret forskellige produkter blandt andet til renovationsbranchen og rehabbranchen. En dag fik de også en henvendelse fra en større boligkæde på levering af stativer til boligskilte.

Lars K. Lindvang havde så gode aftaler med sine mange forskellige leverandører i Tjekkiet, at han kunne komme med et tilbud, der var interessant for boligkæden, som også på et tidspunkt spurgte om de også kunne få printet. Det kunne de, og i perioden fra 2006 til 2013 fik Lindkon også produceret print i Tjekkiet.

En Danmarkspremiere fra vikiallo og Mimaki-printere fra Signcom trækker ordrer hjem til Aabybro

Men de ville gerne have hurtigere leveringstider, og investerede derfor selv i udstyr til printproduktion. De startede med en HP Flatbed og en HP latex. Senere er der kommet en del ekstra udstyr til. Fx køres der rigtig mange kvm på deres Colorado. Der står også et Aristo skærebord, og senest er der også kommet en Mimaki rulleprinter, der printer tre meter i bredden, og en Mimaki flatbedprinter samt et kæmpestort SUMMA F skærebord. Det har et arbejdsareal på 320 x 327 cm. Det er Siv Larsen fra vikiallo, der har solgt det store bord, som er det første af sin art i Danmark.

Med den investering er de begyndt at trække opgaver hjem, som tidligere blev produceret i udlandet.

– Vi havde brug for at kunne tilbyde de hurtige leveringstider på alle opgaver, derfor foretog vi investeringerne. Og jeg kan godt lide at være lidt overdimensioneret på udstyr, fortæller Lars K. Lindvang, og han fortsætter:

– Vi er modige nok og tør godt satse. Men vi satser altid på basis af nogle kalkulerede cases, og vi udvikler ud fra tre-årsplaner. Vi ville gerne kunne se fem år frem, men det er næsten umuligt. 

Rejser rundt i verden for at se på muligheder

Lars Lindvang og hans produktionschef rejser gerne rundt i verden for at se på nye muligheder og nyt udstyr

Selv om Lars K. Lindvang selv har en produktionsteknisk baggrund har han en produktionschef ansat, og de to rejser ofte rundt i verden og besøger diverse messer for at se på nye muligheder. –Og ser vi noget spændende går vi i gang med vores beregninger. Men vi holder os på det spor, hvor vi er stærke. Vi spreder os ikke, før vi kan lave en beregning, der ser ud til at være lønsom, forklarer Lars K. Lindvang.

I den nye produktionshal er der gjort plads til et par ekstra maskiner, og der er så mange opgaver, at de nu også kører med to skift.

Kan konkurrere med Polen

– Vi kan matche priserne i Polen. Ikke mindst fordi vi er gode til at købe ind. Vi har en opgavemængde, der gør os i stand til storindkøb. Vi køber ikke rullevis. Vi køber containervis, lyder det fra Lars K. Lindvang, og han fortsætter: – Derfor har vi også fået en del kunder syd for grænsen.

Men det er ikke kun pris og hurtige leveringstider, der er afgørende for kunderne. Det gælder også kvalitet. – Og så gør vi alt for at hjælpe kunderne. Og vi arbejder gerne fleksibelt, hvis det er nødvendigt, uddyber Lars K. Lindvang.

Der er 14 medarbejdere i Lindkon, hvor de også gerne uddanner elever. – Ja, vi har et godt samarbejde med Techcollege i Aalborg, og lige nu har vi også en mediegrafikerelev, da der kommer flere og flere designopgaver, fortæller Lars K. Lindvang. Lindkon er en virksomhed, hvor medarbejderne har pæn anciennitet, og de beholder gerne eleverne, hvis det er muligt.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.