Forside / Nyheder / Roland DG høster hæder for deres farvekvalitet

Roland DG høster hæder for deres farvekvalitet

Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI), er verdens førende uafhængige udbyder af testtjenester og analytisk information til printbranchen. De har udpeget årets Pick Award-modtagere i storformat-kategorien, hvor anerkendelserne gik til fremragende hardware fra Ricoh og Roland DG. Med priserne anerkender de produkter, der gav de bedste resultater i Buyers Labs felttest i det forløbende år. Der bliver kun testet udstyr, der er nyt eller har været udsat for en væsentlig opgradering.

Vi har tidligere omtalt Ricohs pris, så her kommer en omtale af Roland DG’s priser. Det er de tre modeller i TrueVIS VG-skæreplotterserien, der har opnået top æresbevisning i tre kategorier af Buyers Laboratory i 2020-uddelinger. Det er andet år i træk, at Roland DG har opnået disse æresbevisninger. Den forrige TrueVIS VG-serie vandt to Pick Awards for 2019.

Roland DG får en pris i kategorien Outstanding Gamut Expansion inden for Eco-Solvent og Latex i formatet 54-64 tommer. Det er den nye VG2 8-farve printer/cutter med orange blæk (CMYKLcLmLkOr), der løber med den pris. I kategorien Outstanding Enhanced CMYK inden for Eco-Solvent og Latex 54-64 tommer var det en anden 8-farve printer/cutter i VG2-serien med hvidt blæk (CMYKLcLmLkWh) som vandt. Endelig fik Roland prisen for Outstanding Entry Level CMYK Eco-Solvent og Latex 54- 64 tommer med den netop lancerede SG2-serie 4-farve printer/cutter (CMYK).

Overskrider Adobe RBG-farverummet

Buyers Labs direktør for EMEA / Asia Research & Lab Services, David Sweetnam, opsummerede valget af Roland DG’s TrueVIS-serie på følgende måde:
– De er i stand til at gengive fantastiske farver og levende grafik med fotografisk kvalitet, selv i høj hastighed. Med en række tekniske fordele er de i stand til at printe glatte og afbalancerede graderinger på tværs af et bredt farvespektrum med nøjagtig og pålidelig farvegengivelse.

– Modellen udstyret med orange blæk overskred tilmed Adobe RGB-farverummet i det orange område af spektret, hvilket gjorde det til en topscore blandt de testede produkter. PANTONE-farvetilpasningsmuligheder sikrer overlegen farvegengivelse selv med fire-farver. Det betyder, at farvematchning af firmafarver, der traditionelt blev betragtet som vanskelige, nu kan gøres hurtigt og nemt. Et andet punkt at bemærke er, at dette høje reproduktionsniveau opnås ikke kun i udskrivningstilstande i høj kvalitet, men også i udskrivningstilstande med høj produktivitet. Serien er designet til at gøre arbejdet lettere for operatørerne. Printerne leverer usædvanlig høj kvalitet og praktisk anvendelighed, som helt sikkert opfylder de strenge krav fra professionelle brugere, slutter David Sweetnam.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.