Forside / Nyheder / Heidelberg tilbyder kombineret offset og print – samt automatisk efterbehandling

Heidelberg tilbyder kombineret offset og print – samt automatisk efterbehandling

Heidelberg opdaterer deres digitale løsninger Versafire EV og EP. Det sker ved at tilbyde nye hardwareindstillinger til in-line efterbehandling. En opdateret version af Prinect DFE, understøtter ikke bare dette, men kommer også med ny funktionalitet.

Målet er at skabe størst mulig produktionsfleksibilitet, så man både kan integrere offset- og digitaltryk samt få et fuldautomatisk produktionsflow i efterbehandlingen.

Den nye Plockmatic banner-feeder er designet til højvolumenproduktion af trykprodukter i formatet 330 x 700 millimeter, for eksempel til en seks sider A4-flyer. Der er også en ny standard samlehæfter med en to-kammer feeder til non-stop produktion. Derudover kan samlehæfteren nu hæfte og false op til 30 ark.

Den nye luftassisterede papirindføring gør det muligt at indføre fortrykte ark eller ikke-trykte ark fra to bakker. For eksempel kan arkene fortrykkes i offset og derefter, på den ønskede position, tilføjes til de digitale udskrifter. Dette muliggør fuld fleksibel hybridproduktion af digital og offset. Fordelene ved begge processer kan dermed udnyttes optimalt.

Med nye funktionaliteter i Prinect understøttes udvidede muligheder i efterbehandlingen. Det er muligt at foretage komplette forindstillinger af feeder og forskellige efterbehandlingsmoduler med henblik på et fuldt integreret workflow.

Ny Prinect åbner for hybridproduktion

Den nye Prinect har forbedrede indstillinger til endnu mere fleksibel udskydning og bedre styring af pasningen i forbindelse med print på fortrykte ark.
Takket være PDF-pluginnet “Document Assembly”, kan PDFer nu forberedes på en separat arbejdsstation og derefter processeres automatisk i Prinect DFE version 2020 og i Versafire.

Derudover kan mediespecifikke ICC-profiler genereres på mindre end ti minutter uden specialviden. Disse farveprofiler kan forbedre outputkvaliteten markant, især på tonede medier, skriver Heidelberg i deres pressemeddelelse.

Eksisterende Versafire EV- og EP-systemer kan opgraderes med en firmwareopgradering for at forbinde til de nye efterbehandlingsenheder. De nye Versafire-optioner vil være tilgængelige over hele verden fra december 2019.

– Vi høster fordelene ved vores mangeårige partnerskab med Ricoh ved at tilbyde vores kunder flere og flere muligheder gennem et stærkt digitalt trykksystem, bekræfter Manuela Gomez, leder af kommerciel digital trykning på Heidelberg. Prinect 2020 giver os også muligheden for at integrere det bedste fra begge verdener – offset og digitalt – og at blive en integreret del af vores kunders produktionssystem.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.