Forside / Nyheder / Kommunikation / Sådan laver du animeret grafik til digitale outdoor-skærme
Billedet er fra www.afajcd.dk

Sådan laver du animeret grafik til digitale outdoor-skærme

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Nedenfor finder du vores andet indlæg i serien af “Tips & Tricks” for alle der sidder med grafisk arbejde. Det er denne gang Kåre Bjørn fra Intellia, der står for indlægget. Læs med og få nogle input, du nok ikke lige selv havde opdaget.

 

Du har sikkert bemærket, at der kommer flere og flere digitale outdoor-skærme ved busskure, på togstationer og andre steder i bybilledet – og måske har du overvejet, hvordan man laver animeret indhold til dem.

Du har allerede programmerne

Hvis du bruger InDesign og andre programmer fra Adobe Creative Cloud og derfor har abonnement på denne pakke, har du allerede købt og betalt for programmer, som er velegnede til formålet – og der er ovenikøbet flere muligheder:

  • Adobe Animate er det nemme startpunkt. Det er afløseren til Adobe Flash og relativt nemt at komme i gang med. Desuden stiller det ikke så store krav til computeren.
  • Adobe After Effects er ”den gamle kæmpe”, som blev født til at lave special effects på Hollywood-film, men som i dag kan køre på de fleste moderne computere. Indlæringskurven er stejlere end i Animate. Til gengæld er mulighederne stort set ubegrænsede.

Skabeloner er den nemme genvej

Der findes mange skabeloner til Animate og uoverskueligt mange til After Effects. Her kan du for få hundrede kroner købe dig til et forarbejde, som ellers ville tage mange timer at lave – og fra dette startpunkt kan den erfarne bruger lave et professionelt slutprodukt på mindre end en time.

På tjenester a la amerikanske Videohive, er der millioner af video-skabeloner

Hvis du vil vide mere

Mange kan komme godt fra start med den gratis viden ovenfor – og Kåre Bjørn Jensen fra Intellia står til rådighed med yderligere information for de, der ønsker det.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.