Forside / Nyheder / Meget mere end 140 sider på Konica Minolta
Konica Minolta C14000 - tonerbaseret, hurtig produktionsprinter

Meget mere end 140 sider på Konica Minolta

P&M sommerferiebanner

Når Konica Minolta nu lancerer sin 140 sider tonerbaserede maskine, er det ikke bare virksomhedens hurtigste maskine, de har præsenteret. Det er et komplet koncept med reduceret service, kvalitetskontrol af hvert ark og muligheden for at udskrive færdige A4-foldere i maskinen.

De 140 sider er utroligt vigtige for at opretholde konkurrenceevnen i et fortsat mere presset marked. Men potentielle kunder vil sandsynligvis blive mere imponeret over printkvaliteten, 2400 dpi-opløsningen og muligheden for at køre op til 450 gram papir i fuld hastighed. Hvis jeg skal vælge at fremhæve en af ​​disse funktioner, så bliver det det offsetlignende print. Her kan offset og digital-print blandes, hvor større udgaver køres i offset og mindre digitalt. Hvis de færdige resultater efterfølgende står side om side, så fungerer det bare.

Allerede dengang maskinerne kom op på 100 sider per minut, påpegede mange leverandører, at man nu havde nået det mulige niveau for en printer med farve-toner. Hvis du ville køre hurtigere, var det inkjet. Men næppe var dette blevet konstateret som en sandhed, før den ene efter den anden præsenterede maskiner, der kunne køre 130-140 sider per minut. Og når Konica Minolta kommer med accurioPress C14000, kan den køre 80 sider A3 per minut, det svarer til 160 sider A4, som er det man normalt måler på. Men hvis du kører A4-papir, er maksimum 140 sider.

– Og vi opretholder hastigheden, uanset om du kører på tyndt papir eller maksimalt 450 gram papir, siger operatøren, da jeg har mulighed for at se nærmere på C14000. – Da der kun er en fuser i maskinen, skal den justeres, når der skiftes mellem papirtykkelser. Det er hurtigt at øge temperaturen, men det er lidt langsommere at sænke den. Så det er ikke altid optimalt at køre omslag og indhold i en arbejdsgang, hvis tykkelsen varierer for meget mellem omslag og indhold, så fuseren skal justeres.

2,5 millioner print kan den nye C14000 præstere. Dette er en meget stor kapacitetsforøgelse fra tidligere modeller. Farvepatronerne er dimensioneret i overensstemmelse hermed.

IQ501 – en tilvalgsmulighed

Printarkene læses ved papirindtaget. Først er der en sensor, der registrerer tykkelsen på papiret. Derefter kommer en sensor, der registrerer vægten. Endelig analyseres overfladen. Derefter vælger maskinen mellem mere end 300 printprofiler. Men det er ikke nok med standardindstillingen. Noget kan gå galt under processen. Derfor er IQ-501 en tilvalgsmulighed. Modulet består af to scannere og Konica Minoltas spektrofotometer. Det er så avanceret, at det også kan styre variabel print, hvor billeder og tekst varierer.

– Det er ikke obligatorisk at købe IQ-501, men det forventes, at de fleste kunder vil gøre det, siger Michael Molbæk fra Konica Minolta, da vi ser maskinen i København. Med IQ-501 har brugeren en garanti for, at hvert printark bliver inspiceret. Det opdages, hvis der er striber eller underlige prikker på et enkelt ark. IQ-501 modulet tjener sig selv hjem meget hurtigt. Tidsbesparelse ved automatisk kvalitetescheck af hvert ark (ingen manuelt chech), automatisk profilfremstilling (ingen makulation) samt automatisk for-og-bagside justering af hver papirtype (ingen makulation). Der åbnes også et marked for print inden for medicin og sikkerhedstryk, hvor vi skal være i stand til at garantere, at alt print er korrekt. Vi kan også forvente, at nogle af disse maskiner mere permanent skal stå og printe pap.

Fantastiske muligheder sammen med Watkiss-finisher

Det er ikke kun 140 sider per minut, der er nyt for Konica Minoltas nyeste printer. Den kan også køre tværformat A3. Det vigtigste er dog printkvaliteten.

Med C14000 åbner Konica Minolta også for muligheden til at producere A4-brochurer i tværformat. Da de har plads i højden, betyder det, at de kan producere noget fantastisk med sider på 30 x 30 cm. Sammen med Watkiss nye finisher til tværformat A4 kan 40 – 50 ark hæftes, foldes, presses med en firkantet ryg til en bog på 200 sider (maks. 30 mm).

Papirmagasin og nyt in-line trimming unit

I sommeren 2020 er Konica Minolta klar med et papirmagasin med plads til tre forskellige typer papir også i den nye længde. Men allerede nu kan der ilægges papir op til 130 cm (90 cm hvis der skal printes på begge sider) fra en specialbakke.

Konica Minolta lancerer samtidig med AccurioPress C14000 en in-line trimming unit, TU-510, der kan trimme banner op til 1.300mm simplex (900mm duplex) til full-bleed. Tu-510 kan også lave op til 5 bukkestreger per ark, perforere samt automatisk tilskære visitkort eller postcards. Der er endda en skuffe til visitkort, hvor de kan tages ud under videre produktion og er klar til pakning og forsendelse, oplyser Konica Minolta.

Papirkvaliteter fra 80-450 gram – også med struktur

Der kan printes med papir op til omkring 450 gram. En anden spændende mulighed er at udskrive på strukturelt papir. Fuseren er lavet, så temperaturen kan variere nok til at gå fra 80 til 450 gram papir. Det betyder også, at det kan indstilles, så det opvarmes lidt ekstra og smelter toneren i strukturpapir. Toner består jo af over 90 procent plast, der brændes ned i underlaget.

Afstanden op til KM1 mindskes

Med accurioPress C14000 bliver afstanden til den store B2 inkjet KM1 lidt mindre. Frem for alt er det den månedlige volumen – C14000 kan klare op til 2,5 millioner A4-sider om måneden – som virkelig imponerer. Men også hastigheden. C14000 producerer hvad der svarer til 8.400 sider A4 i timen og KM1 hvad der svarer til 12.000 sider. Men KM1s 58 x 75 cm arkformat kommer C14000 dog ikke i nærheden af. Og den kommer heller ikke i nærheden af prisen på en KM1 …

 

Artiklen er skrevet af Peter Ollén, AGI, Sverige

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.