Forside / Nyheder / Xerox lukker deres Impika inkjet-center i Frankrig

Xerox lukker deres Impika inkjet-center i Frankrig

Seks år efter at have købt Impika og deres ekspertise inden for production inkjet, lukker Xerox det franske datterselskab og samler al udvikling i USA.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at Xerox har forsøgt at købe HP. Der er dog ikke nogen kendt sammehæng mellem de to hændelser. Centeret lukker den 20. december, selvom nogle af de 141 medarbejdere har kontrakter, der løber indtil udgangen af marts.

Xerox erhvervede Impika i 2013, og har siden lanceret ark-printeren Brenva og de to rulle-printere Rialto og Trivor. Xerox har også udviklet HF-inkjet farve for at kunne printe på offset-papir uden behov for at prime papiret. Tidligere i år annoncerede Xerox så at de nyudviklede Baltoro skulle erstatte Brenva-printeren. Baltoro anvender Xerox egen printhoveder og arktransporten kommer fra iGen-porteføljen. Det er et helt amerikansk udviklet produkt.

Ifølge det engelske Print Business har en Xerox-repræsentant udtalt:
– Vi er forpligtet til at udvikle vores inkjet-portefølje og investerer i produktion af inkjet-innovation for at introducere nye egenskaber til vores Baltoro HF Inkjet Press. Vi lukker vores udviklings- og produktionssted i Aubagne i slutningen af året og vil centralisere fremstilling af inkjet inden for eksisterende faciliteter. Vi har en robust overgangsplan for at sikre forretningskontinuiteten.

Både EFI og Kyocera har, igen ifølge Print Business, forsøgt at overtage medarbejdere og faciliteter, men altså uden held.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.