Forside / Nyheder / Ledelse / Grafisk teknikerelever fik en flexo-oplevelse

Grafisk teknikerelever fik en flexo-oplevelse

En grafisk tekniker-elev kommer hele vejen rundt i forbindelse med sin uddannelse. Det gælder også de 11 elever, som for nylig har været på to-dages specialefags-uddannelse hos Tresu.

Alle eleverne har en uddannelsesaftale i en grafisk virksomhed, og mange troede måske, at de blot lige skulle stå ved en flexomaskine et par timer, så kunne de også kalde sig flexo-trykkere. Men så enkelt er det ikke.

Tresu, som er specialist i kundetilpassede flexoløsninger til hele verden, havde for tredje gang i november måned åbnet deres demo/testcenter for Techcollege i Aalborg og deres grafisk teknikerelever. Det blev endnu engang en succes.

De to dage bestod i en blanding af teori og praktik, og det skete i et samarbejde med Reproflex, som ligger i baghaven, som Jesper Aagaard fra democenteret, udtrykker det.

– Det er vigtigt, at der også i fremtiden er et professionelt kendskab til flexo i Danmark. Det er meget mere end blot at kunne betjene en maskine. Man skal forstå hele forløbet, cirka 75 procent er teori, og de sidste 25 procent er arbejdet ved trykmaskinen, forklarer Jesper Aagaard.
Hastigheden på flexo-maskinerne, som eleverne selv have monteret med klicheer, var nok noget af det, der gjorde størst indtryk på dem. Imponerende 400 meter/min producerede maskinen.

De 11 elever havde følgeskab af to faglærere, og de besøgte også Amcor og Smurfit Kappa, fortæller Carsten Kristiansen fra Techcollege, og han siger, at skolen tidligere i år også har besøgt Nilpeter.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.