Forside / Nyheder / Marked / Ny PDF-specifikation til skiltemarkedet

Ny PDF-specifikation til skiltemarkedet

Ghent Workgroup (GWG) har frigivet en specifikation til adressering af workflow-udfordringerne i skiltesegmentet. På grund af mangfoldigheden i dette segment omfatter den nye specifikation vejledninger om visningsafstand og skaleringsfaktor. Dette gør det muligt at have bare én specifikation, men alligevel tackle de store forskelle inden for typiske skilteopgaver.

David van Driessche, administrerende direktør for GWG og Chief Technology Officer hos Four Pees udtaler: – Denne nye specifikation skal dække et meget bredt marked. Derfor er det mere udfordrende at lave en fælles standard. Vi frigav en offentlig betaversion for 6 måneder siden. Denne nye specifikation vil gøre levering af PDF-filer til skilteleverandørerne meget lettere og bringe den meget nødvendige standardisering til markedet.

Betragtningsafstand og skaleringsfaktor

Betragtningsstand er den gennemsnitlige afstand mellem skiltet og den typiske betragter. Dette kan være så lidt som 1 meter for fx bannere eller så meget som 75 meter til motorvejsskilte. Dette koncept bruges, fordi jo større visningsafstand, desto lavere behøver billedopløsningen at være.

Skaleringsfaktor er et andet bredt anvendt koncept på storformatmarkedet. Da filer kan blive meget store, og de typiske applikationer ikke altid kan håndtere så store filer, opretter mange designere deres PDF-filer i halv, 1/10 eller endda 1/48 af den endelige printede størrelse. Reglerne i Ghent Workgroup-specifikationen skal naturligvis også tage højde for dette.

Bredt farvespektrum

En anden faktor, der adskiller denne nye specifikation fra tidligere Gent Workgroup-specifikationer, er, at den åbner op for hvilke farverum der kan bruges i en PDF-fil. Dette er vigtigt på grund af de meget store farvespektre, der bruges på dette marked. For første gang tillader en GWG-specifikation brugen af farverum såsom kalibreret RGB eller L * a * b * til alle elementer i et PDF-dokument.

Tilgængelighed

Specifikations- og applikationsindstillingerne til at implementere standarden er tilgængelige fra Ghent Workgroups hjemmeside. Som alt andet, der er oprettet af arbejdsgruppen, er det gratis. Besøg Sign & Display-siden hos Gent Workgroup og få al information relateret til denne nye specifikation: https://www.gwg.org/sign_display/

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.