Forside / Nyheder / Fjerritslev Tryk omstiller og investerer
Med den nye imagePRESS C10000VP kan Martin Eigenbrodt og Fjerritslev Tryk lave det meste efterbehandling in-line.

Fjerritslev Tryk omstiller og investerer

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

For få dage siden kunne man se på de sociale medier, at Fjerritslev Tryk har investeret i en ny Canon imagePRESS C10000VP tonerprinter med hele udtrækket i efterbehandling. Men hvad får dem til det, i et marked der er præget af faldende omsætning og indtjening?

Det går faktisk meget godt, fortæller daglig leder og fjerde generationsejer af familieforetagendet Martin Eigenbroth. Virksomheden har mere end 100 år på bagen og er oprindeligt et dagblad med eget trykkeri. I 1998 blev trykkeriet skilt fra og de redaktionelle aktiviteter solgt til Nordjyske. Martin overtog virksomheden fra sine forældre i 2014.

Fra rotation til full-service

Martin Eigenbroth fortæller, at de er i en omstillingsproces fra nichepræget bogtrykkeri til grafisk full-service virksomhed. I den proces har de valgt at investere i en C10000VP, som til dels erstatter en tidligere tonerprinter, men samtidig giver dem et gevaldigt løft både på kvalitet, produktionshastighed og ikke mindst efterbehandling.

Deres første produktion på maskinen var et foreningsblad i et oplag på 1.400. Måske lidt i overkanten til digital produktion. Men i kraft af, at de skulle printe individuelle adresser og kunne hæfte og skære på alle sider i samme arbejdsgang, var det en meget effektiv proces. De kunne tage bladene direkte fra udlægget og levere til forsendelse.

– Vi er meget glade for det, maskinen kan præstere. Vi sparer tid på indstilling af farver, da det bare kører snorlige, og vi kan nu lave squarefold in-line, hvilket vi ikke kunne før. Men den væsentligste grund til at det blev en Canon er, at vores erfaring med deres serviceorganisation er uovertruffen. De er der bare, når vi har brug for dem. Hurtige og effektive.
Maskinen er dog ikke købt direkte hos Canon men via deres lokale partner Office Pilot.

Prinfo betyder meget

Fjerritslev Tryk er en del af Prinfo-samarbejdet, og det spiller en væsentlig rolle i virksomhedens udvikling. Martin Eigenbroth siger:
– Det giver os et løft at være en del af Prinfo. Som bekendt er Prinfo en del af den offentlige indkøbsaftale. Vi bliver modtaget på en anden måde end tidligere, og har fx lige vundet et udbud fra Region Nord. Det er vores opfattelse at nordjyske virksomheder og myndigheder gerne vil handle lokalt – selvfølgelig når pris, kvalitet og miljø er i orden. Prinfo-samarbejdet betyder også, at vi kan tilbyde hele viften af grafiske produkter, og det gavner vores omstilling til grafisk full-service virksomhed.

Gang i butikken

Selvom der er gang i omstillingen, er der stadig gang i rotationen. I disse dage må Martin træde til og give en hjælpende hånd, så de kan levere et større oplag af bøger til Sverige. Det er et lidt specielt produkt, nemlig en årbog, hvor man inden for hvert län (region) kan se, hvad ens naboer tjener. Det er pudsigt, at man har sådan en udgivelse, og endnu mere pudsigt er det, at den udgives i et trykt format. Men det er en god opgave for Fjerritslev Tryk.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.