Forside / Nyheder / To nye textilprintere – en stor og en lille – fra Epson på Viscom
Carola Bolte fra Epson fortæller om to nye tekstilprintere på Viscom

To nye textilprintere – en stor og en lille – fra Epson på Viscom

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Epson har sine rødder inden for fremstilling af printere til fotografer. Derfor var de tidligt ude med ekstra farver som grå og lysere varianter af cyan og magenta. Formålet var at gengive farverne så nøjagtigt som muligt.

Tilbuddet blev efterhånden udvidet, så fotografer også kunne trykke på lærred og polyester. Pog det udviklede sig løbende til mere avanceret print på stof. Men de avancerede løsninger har dog kun været tilgængelige i Epsons større printere.

 

Carola Bolte fraEpson viser den nye store tekstilprinter med fluor-farver

Ny 160 cm bred printer er frigivet

Nu kommer SC-F9400 (H) med en bredde på 160 cm og en kapacitet på flere meter i timen. Det udskrives på et sublimeringspapir, der derefter med varme overføres til stoffet.

(H) betyder, at maskinen kan bruges med fluorescerende farver i nogle af ​​de otte farveholdere. Epsons software sikrer, at hver farve bruges optimalt.

– Det er især interessant, når du printer til sportsbeklædning, fortæller Epson. – Vi ser, at sublimeringstrykket vokser, siger Carola Bolte fra Epson Europe. – Tendensen er, at printet skal være mere lokalt og mere personligt. Det kan fx være trøjer til et hold, til kick-off i virksomheden eller mange andet. Det er så let. Du trykker på transferpapiret og overfører derefter varme til trøjerne.

 

 

En enkel 61 cm bred printer

Carola Bolte fra Epson viser en lille printer til fx krus og T-shirts til mindre trykkerier

Epson har også printere til mindre opgaver i fx in-house trykkerier, kopibutikker og andre trykkerier, der ønsker at udvide deres sortiment med print på krus og t-shirts. Det er en ny sublimeringsprinter SC-F500.

– Selve maskinen koster omkring 15.000 kr., og farvepatronerne kun 15 euro per styk, fortæller Carola Bolte.

– Mange mindre trykkerier vil gerne kunne tilbyde at printe på nogle krus eller hvide t-shirts. Her er denne maskine et godt supplement. Sammen med en varmeplade til overførsel på stoffet eller fx musemåtter og mobilcovers eller en rund varmeholder til krus eller andre runde genstande, har du et komplet tilbud til omkring 20/25.000 kr. her, tilføjer Solfrid Liland fra Epson i Norden.

Begrænsningen i SC-F500 er bredden på 61 cm for materialet, der tilføres kontinuerligt og bagefter skæres. Der er også en arkføder, hvis man foretrækker at lægge en stak transferpapir i og så ade maskinen stå og klare sig selv.

Netop fordi maskinen er så let at arbejde med at den kan betjenes af alle, har Epson valgt kun at have fire farver – CMYK – i maskinen.

 

Det er Peter Ollén fra Sign og Print i Sverige, der har været på Viscom og besøgt Epson-standen.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.