Forside / Nyheder / Ledelse / Forventningerne til 2020 er delte

Forventningerne til 2020 er delte

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Brancheforeningen Grakom har spurgt de grafiske virksomheder, hvordan de forventer, at deres omsætning vil udvikle sig i løbet af indeværende kalenderår. Og hele 44 procent svarer, at de forventer en lidt højere eller meget højere omsætning i år sammenlignet med 2019. 32 procent forventer en uændret omsætning og 24 procent regner med at få en lavere eller meget lavere omsætning. Men der er stor spredning i, hvem der forventer hvad.

Traditionelle tryksager er faldende

Det skyldes ikke mindst, at forventningerne til efterspørgslen på traditionelle tryksager udviser en negativ tendens. Hele 71 procent af virksomhederne forventer lidt faldende eller meget faldende efterspørgsel.

Da det ofte er de store virksomheder, der arbejder mest med de traditionelle tryksagsopgaver, slår denne negative tendens kraftigt igennem. Inden for gruppen af større virksomheder forventer hele 37 procent en lidt eller meget lavere omsætning og kun 16 procent forventer en øget omsætning.

Storformat og skilte forventes at stige

De områder, hvor der forventes stigninger, er inden for storformat og skilte. Men også emballage og labels står til en stigning. For tekstiltryk forventes kun en marginal stigning, hvilket måske kan undre, da Viscom-messen her i januar har haft fokus på tekstiltryk og det samme gælder for Fespa-messen i Madrid her i marts måned.

Hård priskonkurrence er fortsat en udfordring

Pris og konkurrence er fortsat, de udfordringer virksomhederne anser for mest bekymrende. Konkurrencen er hård ude på markedet. Og virksomhederne frygter konkurrenternes pris og dermed mulighed for en for lav indtjening. Langt over 50 procent af virksomhederne frygter disse to udfordringer. Kun 30 procent frygter højere lønomkostninger, og kun 19 procent mangel på arbejdskraft, som ellers ofte nævnes som et problem i markedet.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.