Forside / Nyheder / Ledelse / Skills Denmark 2020 i Bella Center i København var en succes
Vinderne fra de mange dystende fag ved Skills Denmark 2020

Skills Denmark 2020 i Bella Center i København var en succes

Jeg besøgte Skills 2020 på den første af de tre konkurrencedage. I år fandt konkurrencen sted i Bella Center, hvor der var plads til alle. Også de mange besøgende. Stemningen var positiv – og spændt, som den skal være til en konkurrence.

Skilteteknikerne demonstrerede

Skilteteknikerne deltog med en “hands on” stand

Skiltetekniker-eleverne deltog ikke i selve Skills-konkurrencen, men var med på en ”Hands On”-stand, som nogle af skolerne, bl.a. Nexttech stod for. Og der var konstant mange, der havde ”hands on” ved skiltetekniker-bordet.

Mediegrafikerne arbejdede intenst

Der blev arbejdet intenst hos mediegrafikerne, som ikke måtte forstyrres

De udvalgte elever fra Mediegrafiker-faget var travlt optaget ved skærmene og måtte ikke forstyrres. De arbejdede med en fiktiv profileringsopgave for et stort konferencecenter. Der var seks forskellige opgaver, der skulle løses. Blandt andet logodesign og en animationsopgave.

Eleverne arbejdede koncentreret. Der var en lidt stresset stemning, som mindede om stemningen på arbejdsmarkedet, hvor der også konstant er deadlines, der skal nås.

Ida Yndal Mikkelsen fra Roskilde Tekniske Skole/Hvidovre og lærepladsen Kontrapunkt Group A/S kunne gå hjem med en 1. plads. Stort tillykke til Ida.

Tre grafisk tekniker-elever konkurrerede i en venskabelig atmosfære

Der deltog tre grafisk tekniker-elever. De var også i gang med deres konkurrenceopgaver, men der var kun én ad gangen, der løste en opgave, så der var også tid til at de lige kunne fortælle lidt om deres oplevelser. Fælles for min ”snak” med alle tre var, at hvis bare alle unge var lige så velfungerende, så var fremtiden positiv. De deltog aktivt i standen, demonstrerede, forklarede og talte med besøgende. Det var en ren fornøjelse at opleve.

Benjamin får kontrolleret sin monteringsopgave

Da jeg kom var Benjamin Thorlander, der er i lære hos Limo Labels, i gang med at montere en lampeskærm med folie. Og jeg fik en lille snak med ham efterfølgende.

– Alt det her er ikke noget, jeg laver til daglig. Men jeg synes det gik OK, dog er der et par steder, hvor det kunne have været bedre, fortæller Benjamin.

Tidligere havde han løst en opgave med at blande pantonefarve. Det gik ikke så godt.

– Jeg har kun prøvet at blande i CMYK, men efter som det var første gang jeg blandede Pantone, så syntes jeg det gik OK, og nu ser jeg frem til den digitale printopgave, fortæller Benjamin og han fortsætter:

– Det er en stor oplevelse at deltage i en faglig konkurrence. Skills er noget specielt, og der er mange, der kommer hen og taler med os.

Theis var glad for at deltage i Skills 2020

Theis Kjer Rosenqvist, som har en læreplads hos C2 Reklame, var heller ikke så stolt af farveblande-opgaven, som ikke var gået helt så godt, men det er heller ikke noget, han havde prøvet før.

– Til gengæld var jeg mere på hjemmebane med montageopgaven, så den gik bedre, forklarer Theis, som også var nomineret sidste år, men hvor han ikke var så heldig at komme gennem nåleøjet til selve Skills konkurrencen.

– Det har været dejligt at være med. Jeg synes også det er dejligt at kunne tale om mit fag, fortæller Theis, der inden han gik i gang skil grafisk tekniker-elev også havde snuset til både mediegrafiker- og skiltetekniker-faget.

– C2 Reklame,hvor jeg er i lære, er en mindre virksomhed, så jeg får lov til at prøve det hele, fortæller Theis, der bliver færdig med sin uddannelse til sommer.

Og vinderen er

Patrick i gang med sin monteringsopgave

Patrick Jul Hansen fra TECHCOLLEGE/Valby og i lære hos Kailow A/S i Rødovre. Han var den sidste, jeg talte med. Der er et gammelt bibelcitat der siger: ”De sidste skal blive de første”. Det passer også her, for det var Patrick, der løb med 1. pladsen blandt de tre teknisk grafiker-elever, der dystede i en meget venskabelig atmosfære.

Jeg så, da Patrick som den sidste skulle løse foliemonteringsopgaven. Han startede sikkert og hurtigt, men løb så desværre ind i et problem ved samlingen af to farver, og det endte med, at han valgte at lave opgaven om, så det var heldigt, at han havde været så hurtig. Opgaverne skal løses inden for et bestemt tidsrum.

Patrick fortalte senere at farveblandingsopgaven var gået superfint, og det må også være tilfældet for monteringsopgaven i andet forsøg samt for resten af opgaverne, ellers havde førstepladsen ikke været i hus.

Vi ønsker stort tillykke til Patrick med titlen som Danmarks bedste grafisk tekniker-elev 2020. Og et stort held og lykke til alle deltagerne i Skills 2020 i jeres fortsatte karriere.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.