Forside / Nyheder / Ledelse / Palle Rosendahl: Glad og lidt vemodig
Den markante Rosendahls-bygning i Esbjerg, som nu skal sælges

Palle Rosendahl: Glad og lidt vemodig

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Efter 35 år i den grafiske virksomhed Rosendahls, der blev startet tilbage i 1902 af Kristian Rosendahl, har Palle Rosendahl, der er fjerde generation i virksomheden, valgt at sælge det stolte familiefirma, der havde udviklet sig fra et traditionelt bogtrykkeri til i dag at være en koncern, der rummer både tryk, grafisk produktion og elektronisk kommunikation. Undervejs har der været en del opkøb af andre grafiske virksomheder, som er blevet godt integreret i koncernen Rosendahls.

Virksomheden har været en markant del af Esbjerg, og med den smukke og markante bygning ved indkørslen til Esbjerg har den næsten også været et vartegn for byen.

Nu er Rosendahls solgt.

Palle Rosendahl, tidligere adm.direktør for Rosendahls A/S.

– Værdi- og produktmæssigt matcher Stibo Complete og Rosendahls hinanden. Vi komplementerer hinanden. Vi står fx stærkere på områder som pharmavirksomheder og offentlige virksomheder. Det kan Stibo Complete få gavn af, hvor de så har nogle andre områder, hvor vi ikke stod lige så stærkt, fortæller Palle Rosendahl.

Om årsagen til salget forklarer Palle Rosendahl, at det blandt andet skyldes den konstant faldende tendens, der har været på kerneproduktet: tryksagen.

– Derfor har vi også løbende forsøgt at finde vækstnicher, som fx pharma-området, der kræver en del mere end blot at køre farve på et stykke papir. Og her har vi fået udviklet nogle stærke kompetencer, forklarer Palle Rosendahl.

En anden årsag til salget er også, at et generationsskifte begyndte at trænge sig lidt på, om ikke nu, så om nogle år.

– Derfor var jeg glad for henvendelsen fra Stibo Complete. Jeg har kendt Søren Henriksen, CEO i Stibo Complete, i mange år, og vi har haft et langvarigt samarbejde, og med det kendskab ser jeg en lys fremtid for virksomheden.

Palle Rosendahl lægger heller ikke skjul på, at han også er glad for at det blev en dansk virksomhed, der står bag købet.

– Mange af vores kunder inden for både det offentlige og pharma-segmentet har brug for en række kompetencer på alt det, der ligger uden for selve trykket. Og det er ikke alle trykkerier, der har den viden i huset. Det er fx rundt om sikkerhed og databeskyttelse, og alle disse kompetencer har de også hos Stibo Complete, så vi kan trygt give vores kunder videre. Personalet følger jo også med, så kunderne kommer ikke til at mærke den store forskel, fortæller Palle Rosendahl.

Produktionen i Esbjerg flytter over de næste 24 måneder til Horsens, men der beholdes nok et salgskontor i Esbjerg. Selve den kendte Rosendahls-bygning bliver dog sat til salg.

Et lidt vemodigt farvel

Palle Rosendahl er glad for salget af den stolte familievirksomhed. – Men det er også lidt vemodigt at sige farvel efter 35 år, og jeg har haft sidste arbejdsdag. Hvad fremtiden bringer, ved jeg endnu ikke. Det hele er gået ret stærkt, men det bliver ikke inden for den grafiske branche, slutter Palle Rosendahl vores lille samtale.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.