Forside / Nyheder / Marked / Digital lakløsning til mainstream-markedet
MGI JETvarnish 3D One

Digital lakløsning til mainstream-markedet

Med den nye JETvarnish 3D One får mindre trykkerier og efterbehandlingsvirksomheder mulighed for at tilbyde partiel lak i både flad og struktureret form. Fuldstændig uden brug af rammer, matricer eller plader. De specielle effekter kan udføres på en lang række medier såsom papir, syntetiske stoffer og plast. Arkstørrelser kan være op til 35 x 72 cm, og 3D-effekterne når op på en lagtykkelse på 116 my i et enkelt gennemløb.

Sådan kunne vi skrive allerede i oktober 2019, hvor Konica Minolta præsenterede deres ny JETvarnish 3D One på det stort anlagte European Leadership Campus i Lokomotivhallen i København. Her blev produktet præsenteret for partnere og forhandlere fra hele Europa. Nu er den endeligt kommercielt tilgængelig og lanceres globalt.

Væksten i forædling er en mulighed for branchen

Konica Minolta har analyseret sig frem til en forventet årlig vækst inden for forædling af tryksager på op mod 10 procent frem mod 2022. Derfor investerede Konica Minolta i teknologien som en del af deres mission om at øge og diversificere deres indtægtsstrømme.

– Væksten inden for forædling udgør en reel differentieringsmulighed for mange printhuse, som vil være i stand til at øge deres fortjeneste, siger Dino Pagliarello, vicepræsident for produktstyring og planlægning hos Konica Minolta USA. Han tilføjede, at i en nylig amerikansk undersøgelse gav flere varemærkeejere udtryk for, at de i gennemsnit betaler 40 procents mere for forædlede tryksager med variabelt format. Med JETvarnish 3D One bliver det en overkommelig mulighed for printhusene at tilbyde disse tjenester.

Med MGI JETvarnish 3D One bringer Konica Minolta digitale specialeffekter ind i mainstream-markedet. Denne nye presse bruger nøglekomponenter fra den prisbelønnede JETvarnish-teknologi, inklusive det intelligente og adaptive AIS SmartScanner-registreringssystem.

Fungerer med alle trykmetoder

Maskinens beskedne størrelse giver printere, efterbehandlere og omformere mulighed for at have et fuldt internt produktions- og prototypeudskrivningssystem. Den patenterede teknologi tillader både flad 2D Spotlak og strukturerede 3D effekter på en lang række substrater i op til 450 gram, på alt fra offset og digital trykfarve til lamineringsfilm og vandige belægninger.

Den nye JETvarnish 3D One slutter sig til Konica Minolta og MGIs eksisterende serie af fritstående eftrebehandlingsløsninger til digitale, offset-, gravure- og flexomarkedet. Blkandt de andre produkter findes: JETvarnish 3D Evolution, JETvarnish 3D Web og JETvarnish 3D S, der også rummer mulighed for digital folieriung.

Se en video om JETvarnish 3D One her

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.