Forside / Nyheder / Marked / Heidelberg præsenterer ny Speedmaster-generation på DRUPA
DRUPA 2020 Speedmaster generation

Heidelberg præsenterer ny Speedmaster-generation på DRUPA

For at forbedre kundernes forretningspotentiale vil Heidelberg bruge DRUPA til at pege på en række nye teknologier, innovative løsninger og nye forretningsmodeller. Med fokus på procesoptimering og intelligent, operatøruafhængig produktivitet, vil Heidelberg præsentere det næste trin i det smarte trykkeri – Smart Print Shop.

Poul Breindal, salgschef hos Heidelberg Danmark.

Poul Breindal, salgschef hos Heidelberg Danmark.

– Vi glæder os til at fremvise de nye modeller på DRUPA i juni måned. På verdensplan har Heidelberg spurgt en lang række kunder, hvad deres største udfordringer er. Alle steder optræder ”Problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft” i top tre. Heidelberg har derfor fokuseret en stor del af produktudviklingen på at udvikle maskiner med øget automatisering og et overskueligt betjeningsinterface. Det skal gøre det lettere at betjene maskinerne og opnå høj produktivitet. Selv med forholdsvis ringe forudgående grafiske kvalifikationer, fortæller Poul Breindal, Equipment Sales manager hos Heidelberg Danmark. Han tilføjer:

– Derudover, forventer vi os meget at vores nye ”Plate-to-Unit” option, som automatisk fjerner brugte trykplader i trykværket og isætter nye plader. Denne feature er yderst interessant for trykkerier med mange ordre i små oplag. Det nedsætter endnu engang ”break-even” punktet for, hvornår det er mest lønsomt at producere i arkoffset fremfor digitalt.

Stærkt forbedret konkurrencevene for offset

Heidelberg præsenterede Smart Print Shop og den innovative driftsfilosofi Push to Stop på DRUPA i 2016. Disse er videreudviklet og vil ifølge Heidelberg nå helt nye niveauer på DRUPA 2020 takket være yderligere automatisering og intelligente assistenter. Den nye Speedmaster DRUPA 2020-generation og Prinect- workflowet åbner for en markant forbedret konkurrenceevne for offsettryk.

Den nye Speedmaster DRUPA 2020-generation vil gå i produktion for næsten alle modelserier allerede i april 2020. Alle Speedmaster-DRUPA 2020-modeller i både små, mellemstore og store formater vil som standard blive udstyret med den nye Push to Stop-funktionalitet og en Cloud-forbindelse. Det gør det muligt for alle kunder at nyde det stadigt stigende udvalg af Cloud-baserede softwareløsninger samt drage fordel af den fremtidige udvikling.

Fordobling af trykkeriproduktiviteten frem mod 2026

– Disse integrerede foranstaltninger vil give vores kunder mulighed for at tage det næste skridt på DRUPA 2020 mod meget højere produktivitet og procespålidelighed. Vores prognose fra 2016 om, at industrien ville fordoble sin produktivitet frem mod 2026, er på vej til at blive en realitet, og Push to Stop er nøglen til dette, forklarer Rainer Wolf, leder af Sheetfed Product Management i Heidelberg.

– Vi vil præsentere alle former for tekniske innovationer på DRUPA 2020 for at løse vores kunders konkrete udfordringer og lukke huller i automatiseringskæden. Vi viser interessante innovationer inden for intelligente hjælpesystemer og kunstig intelligens. Der vil være en imponerende demonstration af, hvad der allerede er muligt i dag, og hvor udviklingen vil føre i de kommende år. Vi tænker konstant ud over selve trykpressen også her, for eksempel med vores nye Plate-to-Unit option, siger Rainer Wolf.

Det handler om at løse trafikproblemerne – ikke om at øge hastigheden

Plate-to-Unit repræsenterer en milepæl inden for trykplade logistik. Her leveres trykpladerne fuldautomatisk i den rigtige rækkefølge til et pladeskift, og de brugte plader fjernes. Pladeskift er en konstant udfordring for trykkerier som trykker små serier. Ud over at reducere operatørens arbejdsbyrde øges procespålideligheden, da skader forårsaget af håndtering af pladerne systematisk minimeres. Dette øger pålideligheden ved pladeskift og reducerer risikoen for ridser på pladen og spild.

– Der er ingen mening i at bare øge hastigheden på trykpressen, forklarer Rainer Wolf. Det ville være som at sidde fast i en trafikprop og forvente at en hurtigere bil vil at løse problemet. Optimerede, koordinerede overordnede processer er en meget mere effektiv måde at øge produktiviteten på. Det løser trafikproblemet og leverer kontinuerlig planlagt produktivitet på det højeste niveau. Det er præcis der, hvor vores fokus ligger.

Udstiller både på – og udenfor DRUPA

På DRUPA vil Heidelberg præsentere sin fulde portefølje af innovationer, der er beregnet til at inspirere emballage-, kommercielle og etikettrykkerier, hvad enten det er i større eller mindre trykkerier. I Düsseldorf vises den digitale transformation af print- og medieindustrien med integrerede løsninger. Parallelt hermed vil man i Heidelbergs hovedkvarter i Wiesloch-Walldorf kunne se en præsentation af den  arbejdende Smart Print Shop samt omfattende portefølje af produkter og applikationer på udvalgte dage.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.